Görüş Bildir
Haberler
Aklınızda Soru İşaretleri Varsa Dikkat! Karşınızdaki Kişinin Bir Sosyopat Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Aklınızda Soru İşaretleri Varsa Dikkat! Karşınızdaki Kişinin Bir Sosyopat Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Penny
28.12.2019 - 00:15

Özellikle şiddetin giderek tırmandığı şu gülerde en ufak bir şüphe durumunda bu belirtilere dikkat!

Kaynak: https://www.yourtango.com/experts/Den...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer erkek arkadaşınızın bazı tavırları size endişe veriyorsa, kişilik özelliklerine çok dikkat etmelisiniz.

Eğer erkek arkadaşınızın bazı tavırları size endişe veriyorsa, kişilik özelliklerine çok dikkat etmelisiniz.

Beyaz Atlı Prens’inizi bulduğunuzu düşünebilirsiniz. Her şey gerçek olmayacak kadar güzel görünebilir. Fakat buna rağmen kafanızdaki küçük bir ses size doğru gelmeyen bir şeylerin olduğunu ve her şeyin çok hızlı ilerlediğini mi söylüyor İşte bu noktada durmanız, dinlemeniz ve not almanız gerekiyor.

Sosyopati olarak da adlandırılan antisosyal kişilik bozukluğu, bir insanın sürekli olarak, doğru ve yanlışı önemsemediği ve başkalarının haklarını ve duygularını görmezden geldiği zihinsel bir durumdur. 

Bir insandaki sosyopati belirtilerini ilk başta görmek her zaman kolay değildir ancak yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladıklarında tetikte olmanız gerekir. Meşhur rüzgarlarına kapıldığınızda, duygusal ve hatta bazen fiziksel olarak kaçış çok zor olabilir. Peki bu belirtiler nelerdir?

1. Oldukça çekicidirler.

Sosyopatlar son derece çekici ve çok karizmatiktir. Kalabalık ortamlarda ilgi merkezi olabilir ve girdikleri tüm sosyal çevrelerde çok sevilebilirler. Ancak bu ilgi tamamen dış görünüşleri ve auralarıyla ilgilidir.

2. Alımlıdırlar.

srv.onedio.com

Cinsel açıdan da çekicidirler. Bunun farkındadırlar ve bunu kendi yararlarına kullanırlar.

3. Sizi sevdiklerini, size aşık olduklarını çok çabuk söylerler.

İlişkinizin henüz çok başındayken size aşık olduklarını söylerler ve ilişkiyi bir kasırga hızında hareket ettirirler. Düşünmek için zamanınız yoktur çünkü sizde bu deneyimin heyecanına kapılırsınız.

4. Çok fazla ilgi gösterirler.

srv.onedio.com

Bu ilgilerinde aşırıya kaçarlar; aramalar, mailler, mesajlar, hediyeler...Tüm zamanınızı ona ayırmanız için elinden geleni yaparlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. İşi çok çabuk resmiyete dökmeye çalışırlar.

Birlikte yaşama, nişanlanma veya çok kısa bir süre içinde evlenme ile ilişkiyi ciddileştirmeye çalışırlar. Kimliklerini uzun süre saklayamayacaklarını bilirler, böylece siz farkında olmadan anlaşmaya varmaya ve ayrılmaya çalışmadan önce birlikteliği güçlendirmeye çalışacaklardır.

6. Kurbanı oynarlar.

Geçmişteki ilişki sorunlarından hiçbir zaman kendileri sorumlu değildir ve gelecekte de olmayacaklardır. Kendi hatalarını asla göremezler.

7. Ona merhamet etmenizi sağlarlar.

Çocukluklarından kalma acılarını, iş sorunlarını, ilişki sorunlarını, para sorunlarını sizin sempatinizi ve merhametinizi kazanmak için silah olarak kullanabilirdir.

8. Bakışları çoğu zaman soğuktur.

Gözlerin ruhun aynası olduğu söylenir. Bu durumda da, yanlış giden bir şeylerin olup olmadığını görmenin en iyi yolu budur. Sosyopat insanlar kızgın olduklarında bakışlarında, sinir bozucu bir soğukluk ve düşmanca bir gerginlik vardır.

9. Kronik yalancıdırlar.

srv.onedio.com

Ne hakkında olduğu önemli değil, hayatlarını kolaylaştırmak için yalan söylemeyi bir yaşam tarzı haline getirmişlerdir. Yalan söylerken pişmanlık göstermezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Suçluluk duyguları yoktur.

Sevdikleri birini aldattıklarında, yalan söylediklerinde veya incittiklerinde suçluluk duygusu hissetmezler. Yakalandıkları için mutsuz olabilirler ama aynı şeyi tekrar yapacaklardır. Pişmanlık genetik yapılarının bir parçası değildir.

11. Tam bir 'Dr. Jekyll ve Bay Hyde' vakasıdır.

Aynı anda çok farklı iki insanla uğraşırsın; tanıştığın, aşık olduğun, büyüleyici adam ve duyguları olmayan küstah, acımasız, yalancı, manipülatif bir adam.

Ve her zaman ilkinin yeniden ortaya çıkmasını beklersin...

12. Kuralları ihlal ederler.

srv.onedio.com

Kurallara, düzenlemelere veya yasalara saygı göstermezler. Genellikle suça meyilli olurlar.

Karşınızdaki kişideki belirtiler yeterince açık değilse ve olumsuz özelliklerinin sosyopatisine bağlı olup olmadığından hala emin değilseniz, bunu tespit etmenin bir başka yolu var. 'Sosyopatik döngü’ olarak bilinen bu 5 adımı da takip edebilirsiniz. İlişkiniz tam olarak şu döngüyle mi ilerliyor;

  • Aşama 1: Her şey harikadır. İkiniz de mutluluktan ayakları yerden kesilmiş bir haldesinizdir, romantizm doruk noktasındadır, mükemmel bir cinsel yaşamınız vardır ve her şey kusursuzdur. 

  • Aşama 2: Yavaş yavaş küçük değişiklikler başlar. Sizi ve ilişkinizi eleştirmeye başlarlar. O da siz de önceki mükemmel duyguları geri getirmek için çabalarsınız. Bazen siz daha fazla zorlamak istemeseniz bile o çabalarına devam eder. 

  • Aşama 3: Bazı olaylarla birlikte fiziksel istismar, sözlü taciz, öfke, kavga, tehditler ve gözdağı gibi durumlar ortaya çıkmaya başlar. 

  • Aşama 4: Bu en önemli noktalardan biri. Bu aşama tamamen maske aşamasıdır. Sosyopat çok pişman olacak, özür dileyecek, asla bu davranışı tekrar etmeyeceğine söz verecek, hatta bir yerden sonra davranışları için sizi suçlayacak ve durumu inkar edip ortamı yumuşatacaktır. 

  • Aşama 5: Bu, ilişkinin sevgi dolu romantik dönemine geri döndüğü sakin bir aşamadır, döngü tekrarlanana kadar olay unutulur.

İlişkinin başında ya da her şey mükemmel giderken karşınızdaki kişinin yanlışlarını görmezden gelebilirsiniz. Fakat kendinizin, her şeyden önemli olduğunu unutmayın ve belirtileri görmezden gelmeyin.

srv.onedio.com

Hiçbir şey için geç olmadan, kendinizi kurtarın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
17
10
7
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceerennnn_

meğer ben sosyopatmışım

blue blue

Kısacası erkeklere güvenmeyin diyor aq

albino zencü

neden böyle kadınlara yönelik olmuş ki bu?