Görüş Bildir
Haberler
Akıllara Durgunluk Veren Planlarıyla Tarihin En Büyük Soygunları

Akıllara Durgunluk Veren Planlarıyla Tarihin En Büyük Soygunları

Sevda Demircan
19.06.2022 - 16:04 Son Güncelleme: 20.06.2022 - 00:41

Büyük çaplı soygunları gerçekleştiren insanlar, polise yakalanmamak için kusursuz  planlar yaptılar. Çoğu hırsız kaçmayı başardı ve ortadan kayboldu. Tarihin en heyecan verici birkaç soygununu sizler için derledik. Buyurun...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 18 Mart 2003’te Irak Merkez Bankası'ndan 1 milyar dolar çalındı.

1. 18 Mart 2003’te Irak Merkez Bankası'ndan 1 milyar dolar çalındı.

2003'te Irak Savaşı'nın başlamasından bir gün önce büyük soygun gerçekleşti. Bu komplonun arkasındaki kişi, o zamanki Irak’ın cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'den başkası değildi. Saddam Hüseyin kaosun gelmek üzere olduğunu anladı. Oğlu Kusay ve ekibini Irak Merkez Bankası'ndan tahmini 1 milyar doları çekmesi için gönderdi. Yüklü miktarda nakit ile bankadan ayrıldılar. Yağmalanan paranın çoğu, minibüslere baskın yapan Amerikan askerleri tarafından geri alındı. Üstelik bu askerler, aldıkları Irak parasını hak ettiklerini düşündüler. Olayın ilerleyen saatlerinde yaklaşık otuz beş asker, yasa dışı faaliyetlere katıldıkları için tutuklandı.

2. Darüsselam Yatırım Bankası soygunu

2. Darüsselam Yatırım Bankası soygunu

11 Temmuz 2007’de Irak Merkez Bankası’ndan sonra 300 milyon dolar değerindeki en büyük ikinci soygun gerçekleşti. Soygunla ilgili çoğu ayrıntı bilinmiyor. Raporlara göre, bir grup banka görevlisi soygunu organize etmek için ekip kurdu. Birkaç teoriye göre, soygunu yapanlar Irak'ın büyük isimleriyle  bağlantılı olduğundan, asker veya polis kontrol noktalarından kolaylıkla kaçtılar. Ancak, soygunun diğer ayrıntıları ortaya çıkmadı ve gerçek suçlular yakalanmadı.

3. Knightsbridge Security Deposit soygunu

3. Knightsbridge Security Deposit soygunu

Valerio Viccei, 1980'lerin en çok aranan soyguncularından biriydi. Viccei, İtalya'da elliden fazla silahlı soygun yapmakla suçlanan, avukatın oğluydu. 1987'de Viccei, Londra'daki Knightsbridge Security Deposit'e doğru soygunu gerçekleştirmek için yola çıktı. İlk başta Viccei ve asistanı bankaya girdiklerinde kiralık kasaları istediler. Ancak, personel kasayı gösterir göstermez, Viccei onları etkisiz hale getirip çetesini bankaya çağırdı. Çete, mümkün olduğu kadar çok kasayı boşaltmaya başladı ve tahmini olarak 100 milyon dolarlık bir soygun gerçekleşti. Viccei daha sonra Güney Amerika'ya kaçtı. Ferrarisini almak için İngiltere'ye döndüğünde yakalandı.

4. Securitas Depot soygunu

4. Securitas Depot soygunu

12 Şubat 2006’da gerçekleşen İngiltere'nin Kent şehrindeki Securitas Depot'taki hırsızlık, Britanya tarihinin en büyük nakit soygunlarından biri oldu. Bir hırsız çetesi, güvenlik hizmetleri şirketine girip, yöneticiyi ve ailesini rehin aldı. Personel, Securitas Depot'taki kasaları çıkarmak zorunda kaldı. Soyguncular kasaları açtılar ve çantalarını çok sayıda nakitle doldurdular. Depodan tahmini 53 milyon sterlinle ayrıldılar. Soyguncular, yüzlerini gizlemelerine rağmen yakalandılar. Çoğu hala tutuklu.

5. Banco Central soygunu

5. Banco Central soygunu

Brezilya'daki Banco Central'daki soygun, dünyanın en titizlikle planlanmış hırsızlıklarından biri olmaya devam ediyor. Banco Central soygunu Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en büyük banka soygunu olarak girdi. 25 kişilik çete, hırsızlığı gerçekleştirmeden üç ay önce planlarını uygulamaya başladı. Peyzaj işi yapıyormuş gibi davranıp, banka kasasına doğru 78 metre derinliğinde bir tünel kazmak için neredeyse üç ay uğraştılar. 6 Ağustos 2005’de gerçekleşen soygunda, hırsızlar yaklaşık 71.6 milyon dolar çaldı. Çetenin sekiz üyesi daha sonra tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Brinks Mat soygunu

6. Brinks Mat soygunu

26 Kasım 1983’te Brinks Mat deposunda düzenlenen hırsızlık, yüzyılın suçu olarak biliniyor. Raporlara göre Brinks Mat soygunu şirketten biri tarafından yapıldı. Olay sabahı, Brinks Mat'ta güvenlik görevlisi olan Anthony Black, soygun çetesinin şirketin deposuna girmesine izin verdi. Çete üyeleri, diğer güvenlik görevlilerini bağlayıp, soyguna başladı. Sadece büyük miktarda nakit değil, altın ve elmas da buldukları için şanslıydılar. Tahmini 41 milyon dolarlık hırsızlık yapılmıştı.

7. Northern Bank of Belfast soygunu

7. Northern Bank of Belfast soygunu

2004 noelinden bir hafta önce, polis kılığına girmiş birkaç soyguncu iki banka müdürünün evine girdi. Banka memurlarının ailelerini, talimatları yerine getirilene kadar rehin aldılar. Ertesi gün banka yöneticileri işlerine gittiklerinde, hırsızların bankaya girmesine yardım etti. Burada 41 milyon dolarlık bir soygun gerçekleştirdiler. İrlanda'daki en büyük banka soygunu olarak biliniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?