Görüş Bildir
Haberler
Ajan Kedilerden 51. Bölgeye: CIA Tarafından Gizliliği Kaldırılan Bu Zamana Kadarki En Çarpıcı Dosyalar

Ajan Kedilerden 51. Bölgeye: CIA Tarafından Gizliliği Kaldırılan Bu Zamana Kadarki En Çarpıcı Dosyalar

Effy
17.06.2022 - 08:07

Geçmişte teknoloji bugünkü kadar gelişmiş değildi ve çoğu zaman bilgiler sızdırılıp duruyordu. CIA, kontrolsüz sızdırılmanın da önüne geçebilmek için geçmişte bazı dosyaların gizliliğini kaldırarak topluma sundu. 

En ilginç birkaç dosyayı inceliyoruz. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ataş Operasyonu

1. Ataş Operasyonu

Hitler'in süper güç olduğu ve teknolojinin kötü amaçlar için kullanılarak icatların oluşturulduğu İkinci Dünya Savaşı zamanına gidiyoruz. Hitler'in en büyük hedeflerinden biri de Nazi Almanya'sının askeri ve bilimsel teknolojisini geliştirmekti.

Naziler zekaları ile ön plana çıkıyordu: Ayrıca  kötülüklerinin de bir sınırı yoktu, buna rağmen bilim için uygun adaylar olarak görüldüler. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından Amerika devleti fırsatı kaçırmayarak 1600'ü aşkın Alman bilim insanını işe aldı.

Amerika, Nazi bilim insanlarının işlediği suçları göz ardı ederek onlardan bir dâhiler ekibi oluşturdu ve onlara bir tımarhane verdi.

Amerika, Nazi bilim insanlarının işlediği suçları göz ardı ederek onlardan bir dâhiler ekibi oluşturdu ve onlara bir tımarhane verdi.

Ancak her şeyin bir bedeli vardır. Bu bilim insanları daha önce savaştıkları devlet için çalışmak zorundalardı. Amerika Alman silahlarının nasıl yapıldığını ve korunduğunu öğrenmek istedi. Ekipte yer alan isimlerden biri de Almanya'nın adı çıkmış 2. Dünya Savaşı roketini geliştiren isim  Wernher von Braun idi. Geliştirdiği bu teknoloji, Amerika'ya ülkeler arasındaki uzay yarışını kazandırdı ve Ay'a ilk insanı yolladılar.

Amerika hükümeti, Nazi çalışanlarının geçmişini örtbas etmek için oldukça titiz çalıştı. Programın duyulması takdirinde isimleri çıkacağı için uzun bir süre gizli tutuldu.

2. 51. Bölge

2. 51. Bölge

Muhtemelen tüm bu 'sır' dosyaların arasında en merak edilen ve bilineni bu. 2013'e kadar bir sır olarak kalan bu bölge gerçek mi, mit mi yoksa bir internet şakasından mı ibaret? 

Her şey bu bölgenin uzaylıların uzay gemilerinin olduğu yer olarak iddia edilmesi ile başladı. Ancak gerçekler bir nevi hayallerinizi suya düşürebilir. 51. Bölge, en yeni ve gizli hava teknolojilerinin geliştirilmesi için kullanılan ıssız bir yerden ibaret. Peki, UFO nereden çıktı derseniz... Belki de bir deneme uçuşu yapılan yeni bir hava teknolojisiydi, ya da inanmamızı istedikleri şey bu. 

Komplo teorilerinin arasında düşünmek zor ama sizce Amerika çölün ortasında bilmememizi istediği bir uzaylı yaşam kanıtlarını saklıyor olabilir mi? 51. Bölge hakkındaki gerçekleri belki de hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz ama en azından CIA varlığını doğruladı.

3. Akustik Kedicik

3. Akustik Kedicik

Eminiz bu listede bir kedi görmeyi beklemiyordunuz... 

CIA'in hayvanlarla ne tür deneyler yaptığı toplum tarafından bilinmiyordu. 1960'larda, Ruslar için kullanılan ajanlık teknikleri sayısızdı: Bunlardan biri de ajan kedicik! Bir kedinin vücuduna cerrahi yöntemle yerleştirilen mikrofon gibi araçlar ile Ruslar gözetlenmeye çalışılmıştır. Kedileri eğitmek ise birkaç yıl sürdüğü için hızlı işleyen bir süreç değildi. Zamanından ayrı olarak, ayrıca oldukça masraflı bir deneydi.

Kedilerin kulaklarına mikrofon vericileri yerleştirmek 10 ila 20 milyon dolar arasında masrafa sebep oluyordu.

Kedilerin kulaklarına mikrofon vericileri yerleştirmek 10 ila 20 milyon dolar arasında masrafa sebep oluyordu.

Maalesef ilk test kedisi, ilk görevinde sokakta araba çarptığı için hayatını kaybetti. CIA'in bu deneyden çıkardığı dersi ise kedilerden o kadar da iyi ajanlar olmayacağı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Lunik'in Kaçırılması

4. Lunik'in Kaçırılması

CIA'in gizli görevleri yalnızca kara ile sınırlı değildi, uzaya da ulaştı! Rusya 1960'larda zaman zaman 'Lunik' veya 'Lunnik' olarak da telaffuz edilen uzay gemisini ülkelere bir tur kapsamında yolladı. Bunu fırsat olarak bilen CIA, söz konusu uzay gemisi olunca kendilerinden bir adım önde olan Rusya'nın uzay gemisini kaçırarak parçaları inceledi. Amerikanlar uzay gemisini fotoğrafladı ve nasıl inşa edildiğini inceledi. Lunik'in kopyasını yapmayı başardılar ve gemiyi geri yolladılar. Tüm bunları ise bir gecede yaptıkları bilgisini de verelim...

5. MKUltra Projesi

5. MKUltra Projesi

CIA'in zihin kontrolü üzerinde çalışmayacağını falan düşünmemişsinizdir herhalde... CIA 1950'li yıllarda insan denekler üzerinde zihin kontrolü için yapılan bir dizi acımasız deneyden meydana gelen ve ismine MKUltra Projesi denilen bir proje gerçekleştirdi. 

Amerika devleti, Sovyet'in Amerika askerlerini kontrol etmek için bir tür uyuşturucu kullandığından şüpheleniyordu. Bu da MKUltra Projesi'nin başlangıcına sebebiyet verdi. İnsanların LSD etkisi altındayken yanlış itiraflar yapıp yapmayacağı ve sorgulanmaya nasıl tepki verecekleri denendi.

Deneklerin beynini yıkamak için psikolojik işkence yöntemleri kullanıldı.

Deneklerin beynini yıkamak için psikolojik işkence yöntemleri kullanıldı.

Bu sözde tedavilerin arasında hipnoz, elektro-şok, ve potansiyel psiko-aktif ilaç kullanımı yer alıyordu. Bunların hiçbiri de yasal olmadığı için deneklerin hiçbiri karşılaşacakları acıların farkında değildi.

1973 yılında CIA, MKUltra Projesi'nin belgelerinin yok edilmesi emrini verdi ve resmen programı durdurdu. Kayıtların yetersizliğinden dolayı işkencenin düzeyi ve kurbanların sayısı tam olarak bilinmiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın