Görüş Bildir
Haberler
Karakterlerin Psikolojisini İzleyiciye Adeta Aşılayan Akıl Hastanelerinde Geçen 18 Film

etiket Karakterlerin Psikolojisini İzleyiciye Adeta Aşılayan Akıl Hastanelerinde Geçen 18 Film

Gökhan A.
20.10.2015 - 16:32

Aynı hapishane filmleri gibi bir filmin konusu akıl hastanesinde geçtiği zaman ilgiyi iki kat arttırdığı apaçık ortada. Hatta 'Akıl hastanesinde geçen filmler güzel olur' söylemi neredeyse her izleyici için ortak bir kanıdır. İşte bu yüzden kimi zaman eğlenceli kimi zaman ise sizi küplere bindirecek karakterlere sahip akıl hastanesinde geçen filmleri listeledik. Belli mi olur belki listede bulunan filmlerden birini izlememişsinizdir ve izleyerek güzel vakit geçirirsiniz. Haydi bakalım şimdiden iyi seyirler.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Gothika (2003) | IMDb 5.8

18. Gothika (2003) | IMDb 5.8

Gothika

http://www.imdb.com/title/tt0348836/

Kriminal Psikolog Miranda Grey uzmanlık alanıyla ilgili bir çalışma yapmaktadır. Bir anda üzerinde çalıştığı ruhsal sorunla baş başa kalır. Dr. Miranda Grey, öldürmekle suçlandığı kocasına dair hiçbirşey hatırlamamaktadır.Hafızasını yeniden kazanmaya ve masumiyetini ispatlamaya çalıştıkça kinci bir ruh onu kıskacına alır. Tüm çabalarına rağmen, kendi suçluluğunu ve giderek artan deliliğini kabul etmek zorunda kalır.

17. Sucker Punch (2011) | IMDb 6.1

17. Sucker Punch (2011) | IMDb 6.1

Sucker Punch

http://www.imdb.com/title/tt0978764/

Annesinin ölümüyle zorla bir akıl hastenesine kapatılan Babydoll burada hayata daha da tutunur. Cesur kız, burada özgürlüğü için savaşmaya başlar. Kaçmak için kendi gibi düşünen dört kız arkadaşını -Dobra Rocket (Jena Malone), Şehirli Blondie (Vanessa Hudgens), Şiddetle Sadık Amber (Jamie Chung) ve İsteksiz Sweet Pea (Abbie Cornish)- daha örgütleyen Babydoll, kendilerine baskı içinde tutup işkence eden yöneticilerin ellerinden kaçmaya çalışır.

16. Session 9 (2001) | IMDb 6.5

16. Session 9 (2001) | IMDb 6.5

Session 9

http://www.imdb.com/title/tt0261983/

Binalardaki asbesti (zehirli bir kimyasal) temizleyen bir ekip, terk edilmiş bir akıl hastanesinin asbestten arıtılması işini alırlar. Hastane yıllar önce kapatılmış, hastalar da binanın güvenlik görevlisinin dediği doğru ise sokağa salınmışlardır. Phil'in (David Caruso) itirazına rağmen, paraya çok ihtiyacı olduğunu söyleyen diğer ortak Gordon'un (Peter Mullan) ısrarı üzerine, gerçekçi olmayacak bir sürede (bir haftada) işi tamamlama sözünü verirler. İşi bir haftada tamamlayabilirlerse bonus alacaklardır. Ekibi kurup terk edilmiş binada çalışmaya başlarlar.

15. Geçmişin Peşinde (2005) | IMDb 6.7

15. Geçmişin Peşinde (2005)  | IMDb 6.7

Neverwas

http://www.imdb.com/title/tt0418004/

Son derece iyi bir eğitim almış başarılı bir psikiyatrist olan Zach Riley akademik kariyerini bırakıp bir akıl ve ruh sağlıkları hastanesinde çalışmaya başlar. Bu enstitünün önemi ve anlamı ise oldukça derindir. Genç adamın yazar olan babası bu merkezde tedavi görmüş ve yakın bir zaman önce hayatını kaybetmiştir. Yazar baba, ünlü kitabını yazmadan önce burada yaşamıştır. Ortama uyum sağlamak için burada yaşayan bir şizofreni hastasından yardım alan Riley, bu hastayla birlikte, zamanla kitabın ardında yatan sırları keşfetmeye başlar.

14. Don Juan De Marco (1994) | IMDb 6.8

14. Don Juan De Marco (1994)  | IMDb 6.8

Don Juan De Marco

http://www.imdb.com/title/tt0112883/

Son derece saygın bir doktor olan ancak kariyerinin sonuna gelen psikiyatr Jack Miller (Marlon Brando) emekliliğine on gün kala, en son ve en zorlu vakasını üstlenir. Bu kişi dünyanın en büyük aşığı olan, binlerce kadını baştan çıkartmış Don Juan'dan (Johnny Depp) başkası değildir. Yanılsamalar içindeki hastasını değerlendirip tedavi etmek için Mickler'ın sadece on günü vardır. Fakat Don Juan'ın aşk, tutku ve romantizm dolu muhteşem öyküleri Dr. Mickler'ı cezbeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Eliza Graves (2014) | IMDb 6.8

13. Eliza Graves (2014) | IMDb 6.8

Eliza Graves

http://www.imdb.com/title/tt1772264/

Edgar Allan Poe’nun kısa hikayesinden sinemaya uyarlanan film, yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi karanlık bir tona sahip. Tıp fakültesinden mezun olan bir öğrenci ilk görevi için bir akıl hastanesine atanır. Hastaların hareket ve gündeliklerine zamanla alışan genç adam zamanla buraya alışır. Fakat bir süre sonra hiçbir şeyin göründüğü gibi basit ve sıradan olmadığını fark eder…

12. Ben Bir Robotum Ama Sorun Değil (2006) | IMDb 7.1

12. Ben Bir Robotum Ama Sorun Değil (2006)  | IMDb 7.1

Ssa-i-bo-geu-ji-man-gwen-chan-a

http://www.imdb.com/title/tt0497137/

Kendini sayborg sanan genç bir kız büyükannesini kurtarmak için çabalıyor ve aynı zamanda da enerjisini bitirmemesi gerekiyor. Hastanede tanıştığı çocuk da ona yardım etmeye çalışıyor. Hastanedeki tüm hastaların kendi hikayeleri bir şekilde neden orada oldukları anlatılıyor. Ama olaylar sayborg kızın ve -onun kurtarıcısının- etrafında gelişiyor. Film hastanedeki hastaların gözünden, onların dilinden anlatılıyor. Gerçekteki sorunları kendi dünyalarında nasıl algıladıkları anlatılıyor.

11. Çıldırış (2005) | IMDb 7.1

11. Çıldırış (2005)  | IMDb 7.1

The Jacket

http://www.imdb.com/title/tt0366627/

Jack Starks, Körfez Savaşı sırasından başından ağır yaralanmasına rağmen hayatta kalabilmiş eski bir askerdir. İyileşmesine rağmen sürekli hafıza problemleri yaşayan Jack son çare olarak doğduğu kasabaya, Vermont'a geri dönmeye karar verir. Otostopla yoluna devam eden Jack, arabası bozulmuş sarhoş bir kadına yardım eder. Kadının 8 yaşında bir kızı vardır. Kanada sınırını geçmek üzere yol alan bir adam tarafından arabaya alınırlar ve biraz ileride polis kontrolü ile karşılaşırlar. Jack'in gelgitlerle dolu hafızasındaki son görüntüler bunlardır. Kendine geldiğinde bir akıl hastanesine hapsedildiğini fark eden genç adam, bir polis memurunu öldürmekle suçlanmaktadır.

10. Deliler Evi (2002) | IMDb 7.2

10. Deliler Evi (2002)  | IMDb 7.2

Dom durakov

http://www.imdb.com/title/tt0332605/

Janna, Çeçenistan sınırındaki bir klinikte psikiyatrik tedavi gören hastalardan biridir. Küçük klinikteki diğer hastalar ve görevlilerle birlikte dış dünyadaki savaştan yalıtılmış bir şekilde yaşamaktadırlar. Bir akşam, hastaların seyretmekten keyif aldığı tren geçmez. Ertesi sabah uyandıklarında hastane personelinin kaçmış olduğunu farkederler. Artık dışarda süren savaşa karşı bu özürlü insanlar yapayalnız kalmıştır.

9. Komik Bir Hikaye (2010) | IMDb 7.2

9. Komik Bir Hikaye (2010) | IMDb 7.2
focusfeaturesmedia.com

It's Kind of a Funny Story

http://www.imdb.com/title/tt0804497/

Hayatı istediği gitmeyen ve olumsuzluklar yüzünden depresyona girmiş olan Craig isimli genç, tüm çabalara rağmen bundan kurtulamaz ve sonunda yetişkin insanların bulunduğu bir psikiyatri kliniğinde yardım almaya başlar. Burada, her şeye yeni bir başlangıç yapacağını düşünen genç adamın, ortamdaki ilginç ve eğlenceli tiplerle tanışınca düşünceleri değişecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Aklım Karıştı (1999) | IMDb 7.3

8. Aklım Karıştı (1999)   | IMDb 7.3

Girl, Interrupted

http://www.imdb.com/title/tt0172493/

Kişilik bozukluğuna yakalandığı iddia edilen Susanna (Ryder), kendi oda arkadaşları yerine, baştan çıkartıcı, karizmatik bir sosyopat olan Lisa'yla (Angelina Jolie) arkadaşlık kurmayı seçerek baş hemşireye (Whoopi Goldberg) ve baş psikiyatriste (Vanessa Redgrave) karşı çıkar. Susanna özgürlüğüne kavuşmak için mücadele eder, ama daha önce onu en çok korkutan kişiyle de yüzleşmek zorundadır...

7. Düşlerin Efendisi (2000) | IMDb 7.4

7. Düşlerin Efendisi (2000)  | IMDb 7.4

Quills

http://www.imdb.com/title/tt0180073/

Quills, hayatının son 10 yılını hapis benzeri bir akıl hastanesinde geçiren Marquis De Sade'nin hikayesini anlatmakta. Sadizmin filozofu olan De Sade hastaneye kapatıldıktan sonra da her biri büyük tepki toplayacak yazılarını yazmayı sürdürür. De Sade'ın çekimine kapılan hastanenin çamaşırcısı genç Madeleine, De Sade'ın yazdığı metinleri gizlice hastane dışına dağıtmaktadır. Bu metinlerden biri olan Justine'I Napolyon okuyunca sinirlenir ve çok koyu bir muhafazakar olan Dr. Royer Collar'ı, de Sade'yi tedavi etmesi için hastaneye gönderir.

6. K-PAX (2001) | IMDb 7.4

6. K-PAX (2001) | IMDb 7.4

K-PAX

http://www.imdb.com/title/tt0272152/

Esrarengiz bir adam (Kevin Spacey) uzaylı olduğunu iddia ettiği için sağlık merkezine götürülür. İlaç tedavisini kabul etmediği için psikiyatrist Mark Powell'a (Jeff Bridges) sevk edilir. Adının Prot olduğunu ve K-Pax adlı bir gezegenden geldiğini söyleyen adam kendinden emin tavırlarıyla ve anlattıklarıyla psikiyatristini de etkilemeyi başarır. Klinikteki diğer hastalarla da konuşurken Prot, Dünya'nın bin ışık yılı uzağında bulunan gezegendeki yaşamın tasvirini yaparken aslında bir çeşit duyusal ve duygusal uyanışa sebep olur.

5. Şok Koridoru (1963) | IMDb 7.5

5. Şok Koridoru (1963)  | IMDb 7.5

Shock Corridor

http://www.imdb.com/title/tt0057495/

Akıllı gazeteci Johnny Barrett, akıl hastanesinde işlenen bir cinayeti çözüp Pulitzer Ödülü’nü kazanmayı kafaya koymuştur. Yapılacak en kurnaz hareket de deli numarası yaparak akıl hastanesine girmektir. Johnny'nin hastanedekilerle iletişime geçmesi çok zor olmaz, ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Ortada içinden çıkılması güç bir durum vardır, dahası yavaş yavaş kendisinde de delilik emareleri görünmeye başlamıştır.

4. Uyanışlar (1990) | IMDb 7.8

4. Uyanışlar (1990)  | IMDb 7.8

Awakenings

http://www.imdb.com/title/tt0099077/

Dr. Malcolm Sayer, insan ilişkileri çok zayıf olan ve hayatı boyunca labaratuvarlarda bilimsel araştırmalar yapan bir doktordur. Personel yetersizliği yaşayan bir hastane, başka başvuru olmadığı için Sayer'ı işe almak zorunda kalır. Dr. Sayer, tamamı çok uzun yıllardır bilincini kaybetmiş ve hareketsiz görünen hastaları tedavi etmek ister.

Bir konferansta başka bir hastalık için geliştirilen L-Dopa adlı ilacın kendi hastalarına da derman olabileceğini düşünen Sayer, şansını denemek ister. İlacı Leonard Lowe üzerinde denemek için izin alan doktor, ilk başta başarılı olur ancak zamanla ilacın yan etkileri ortaya çıkmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Zindan Adası (2010) | IMDb 8.1

3. Zindan Adası (2010)  | IMDb 8.1

Shutter Island

http://www.imdb.com/title/tt1130884/

Yıl 1954, Soğuk Savaş zirve noktasında, adli polis Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve yeni ortağı Chuck Aule (Mark Ruffalo) çok sayıda cinayet işlemiş zeki bir kadın katilin kaçmanın imkansız olduğu Aschecliffe Hastahanesi'ndeki son derece güvenlikli bir odadan esrarengiz bir biçimde kayboluşunu araştırmak üzere Zindan Adası'na çağrılırlar. Bu uzak, fırtınaların dövdüğü adada araştırma yapan psikiyatrlar ve tehlikeli psikopat hastalar bulunmaktadır.Bu ürkütücü ortamda hiçbir şey göründüğü gibi değildir...

2. 12 Maymun (1995) | IMDb 8.1

2. 12 Maymun (1995) | IMDb 8.1

Twelve Monkeys

http://www.imdb.com/title/tt0114746/

1997’de ortaya çıkan bir virüs, 5 milyar insanın ölümüne yol açar. Çok az sayıda insan, yer altına çekilip virüsten korunmayı başarır. Kurtulanlar, çözüm bulabilmek için bir zaman makinesi geliştirirler. Henüz test aşamasında olan cihazı kullanmak üzere, mahkumlardan James Cole’u seçerler. Cole, ilk denemesinde yanlış bir tarihe gider. Başarılı olan ikinci denemesi sonucunda, kendisini 1990’da bir akıl hastanesinde bulur

1. Guguk Kuşu (1975) | IMDb 8.7

1. Guguk Kuşu (1975)  | IMDb 8.7

One Flew Over the Cuckoo's Nest

http://www.imdb.com/title/tt0073486/

Eyalet Akıl Hastanesi'nde kısa bir tatil kulağa pek de kötü gelmiyor, öyle değil mi? Randle P. McMurphy (Jack Nicholson), damarlarında kan yerine elektrik dolaşan, ağzı çok iyi laf yapan özgür ruhlu bir mahkumdur. McMurphy, deli numarası yaparak kendisini 'kaçıklar' olarak nitelediği adamların yanına aldırır. Ve hemen ardından, onun bulaşıcı düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir. McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken, yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz.

Kısa Film Bonusu: Inside / İçeride

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
258
87
40
23
20
13
12