Görüş Bildir
Haberler
Akdoğan ve Demirtaş'tan Ağrı'da Çıkan Çatışmayla İlgili Açıklama

Akdoğan ve Demirtaş'tan Ağrı'da Çıkan Çatışmayla İlgili Açıklama

Onedio Medya
11.04.2015 - 14:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma ile ilgili, 'Ateşle oynayan kaybeder' derken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, 'Genelkurmay, AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma hakkında bir açıklama yaptı. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akdoğan, 'Ağrı'da halkımızın huzur ve güvenliği için gayret gösteren güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırıyı kınıyorum. Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur"

"Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'nde söyleşiye katıldı. Söyleşi öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması' şeklindeki açıklama için 'Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur' ifadelerini kullandı. Demirtaş, ayrıca Sırrı Süreyya Önder'in çözüm sürecine ilişkin kongrenin toplanması hakkındaki açıklamaları için 'Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye çaba içerisindeyiz. Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur' dedi.

'Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur'

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 'İmralı'da mutabakat sağlanan maddelerde adım atılsa KCK bir haftada kongreyi toplar' yönündeki açıklamaları sorulan Demirtaş, 'Sırrı Bey açıkladı zaten İmralı Heyeti'nin sözcüsü gelişmeleri takip ediyor. Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye çaba içerisindeyiz. İmralı Heyeti'miz de buna katkı sunmaya çalışıyor. Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur' diye konuştu.

Fırat KESKİNKILIÇ | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0