Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz Ülkeleri Kimler? Akdeniz Ülkeleri Arasında Ekonomisi En Büyük 10 Ülke

etiket Akdeniz Ülkeleri Kimler? Akdeniz Ülkeleri Arasında Ekonomisi En Büyük 10 Ülke

Radlands
13.12.2023 - 14:01

Akdeniz ülkeleri arasında Türkiye, Suriye, Slovenya, İspanya gibi ülkeler yer alıyor. Bu içeriğimizde hangi Akdeniz ülkelerinin en büyük ekonomiye sahip olduklarının bilgisine yer verdik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fransa

1. Fransa

Fransa yalnızca Akdeniz ülkeleri arasında değil, dünya ülkeleri arasında da büyük ekonomisi ile öne çıkıyor. Fransa'nın ekonomisine en fazla otomobil sanayisindeki ihraç ürünleri ve turizm katkı sağlıyor.

2. İtalya

2. İtalya

İtalya'nın ekonomisi de tıpkı Fransa'nınki gibi dünya ekonomileri arasında yer alıyor. İtalya'nın ekonomisini iyileştiren şeyler; turizm, iletişim, makine, çelik, kimyasal, ilaç, gıda işleme, tekstil, motorlu taşıtlar, beyaz eşya ve giyimdir.

3. İspanya

3. İspanya

2008-2012 Küresel Ekonomik Kriz zamanında İspanya'da büyük bir işsizlik sorunu yaşanmış olsa da devletin ekonomide aldığı kararlar sayesinde ekonomisini güçlendirdi.

4. Türkiye

4. Türkiye

Türkiye ekonomisi, dünya ekonomileri arasında ilk 10’da yer almasa da ilk 20 ekonominin içerisinde yer alıyor.

5. İsrail

5. İsrail

İsrail ekonomisi sanayi ve hizmet sektörüne dayanıyor. Ekonomi konusunda gelişmiş bir yapıda olan İsrail, askeri harcamalar nedeniyle halkı çok fazla vergiye tabi tutmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mısır

6. Mısır

Konum olarak mükemmel bir yerde bulunan Mısır; turizm, doğal gaz ve Süveyş Kanalı gelirleri ile büyüyen ekonomisinin yanı sıra farklı gelir kaynaklarına da sahip.

7. Yunanistan

7. Yunanistan

Yunanistan büyük bir ekonomik kriz yaşadıktan sonra ekonomisinin tekrar düzelebileceğine inanmak zordu. Ancak sıkı kararlar alındı ve ekonomi tekrar ayağa kaldırıldı.

8. Hırvatistan

8. Hırvatistan

Hırvatistan’da üretimin büyük çoğunluğunu tarım, geri kalanını ise hayvancılık oluşturuyor. Ayrıca hizmet sektörü, Hırvatistan ekonomisinde önemli bir yere sahip.

9. Sırbistan

9. Sırbistan

Sırbistan’ın ekonomisi temelde yabancı sermaye destekli imalat sektörüne ve ihracata dayanıyor. Ayrıca söylememiz gerekiyor ki, Sırbistan’da 600’den fazla Türk firması faaliyet gösteriyor.

10. Slovenya

10. Slovenya

Doğal güzelliğiyle insanı büyüleyen Slovenya, aynı zamanda yükselen bir ekonomiye sahip. Ayrıca Slovenya, kişi başına düşen gelir ile dünyada 36. sırada yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın