Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz 10 Binden Fazla Göçmene Mezar Oldu

Akdeniz 10 Binden Fazla Göçmene Mezar Oldu

Deniz Gök
07.06.2016 - 21:06 Son Güncelleme: 08.06.2016 - 08:43

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2014'ün başından bu yana 10 binden fazla kişinin Avrupa'ya geçmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BMMYK Sözcüsü Adrian Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında son günlerde Akdeniz'de yaşanan göçmen ölümlerinin ardından 10 bin eşiğinin aşıldığını söyledi.

Bu yıl Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı 200 bini geçti

Bu yıl Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı 200 bini geçti

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman ise 2016'nın başından bu yana Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan sığınmacı ve göçmen sayısın 200 bini geçtiğini belirtti.

İtalya, Yunanistan, Kıbrıs ve İspanya'ya ulaşan göçmenlerin sayısının 206 bin 400'e ulaştığını aktaran Millman, 2 bin 809 kişinin ise denizde yaşamını yitirdiğini ifade etti.

IOM'in verilerine göre, geçen yıl aynı dönemde ise Akdeniz'de, Avrupa'ya geçmeye çalışırken bin 838 kişi hayatını kaybetmişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

huzur islamdaysa; neden bunca insan kendi ülkesinden, kafir dediği ülkeye canını ortaya koyarak kaçmaya çalışıyor!!! neden hristiyanlar, yahudiler, dağa taşa... Devamını Gör

nebusimdi

Hristiyan olmak için Müslümanlardan kaçıyorlar. İslam'dan kaçıyorlar. İslam vahşet, Batı gül bahçesi. Gül bahçesine kaçmalarından daha doğal bir şey olamaz. ... Devamını Gör