Görüş Bildir
Haberler
Akaryakıt Zamları En Çok Üniversite Öğrencilerini Etkiledi: 'Eve Nasıl Döneceğiz?'

Akaryakıt Zamları En Çok Üniversite Öğrencilerini Etkiledi: 'Eve Nasıl Döneceğiz?'

Ulaş
09.06.2022 - 11:35

Akaryakıt fiyatlarındaki neredeyse günlük hale gelen artış, şehirler arası ulaşım fiyatlarını da fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Bahar dönemi eğitimi sona ermek üzere olan üniversite öğrencileri ise eve dönüş için kara kara düşünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı öğrenciler işe dönüş yolunu otostop ile kat etmeye hazırlanıyor...

Bazı öğrenciler işe dönüş yolunu otostop ile kat etmeye hazırlanıyor...

Hemen her gün akaryakıta gelen zamlar nedeniyle yükselen otobüs biletleri, üniversite öğrencilerinde ‘evime nasıl döneceğim’ kaygısına neden oldu..

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberin göre sürekli artan bilet fiyatlarını karşılayamaz hale geldiklerini söyleyen üniversite öğrencileri, “Otostop veya yürüyerek dönmek dışında bir seçenek yok gibi” dedi.

CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman, “Şehirlerarası ulaşım yapan otobüs firmaları akaryakıta yapılan zamları bilet fiyatlarına yansıttı. Öğrenciler fahiş bilet fiyatları ile karşılaştıkları için evime nasıl dönerim diye kara kara düşünüyor” dedi.

Pek çok öğrenci bayram tatilinde evine gidemedi...

Pek çok öğrenci bayram tatilinde evine gidemedi...

Aydın’daki Adnan Menderes Üniversitesi'nde başta olmak üzere çeşitli illerde okuyan öğrenciler, otobüs bilet fiyatlarındaki yüksek artışlardan nedeniyle memleketlerine nasıl döneceklerini düşünüyor.

Bilet fiyatlarındaki artış nedeniyle öğrencilerin büyük bölümünün geçen nisan ayındaki bayram tatilinde memleketlerine gidemediklerini söyleyen Akosman, “Evlerine dönmek isteyen öğrenciler o günden bu yana sürekli artan bilet fiyatları ile karşılaşıyor” diye konuştu.

'Sınavlar bitti, eve nasıl döneceğiz?'

'Sınavlar bitti, eve nasıl döneceğiz?'

Akaryakıta gelen zamların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Akosman, “Haliyle şehirlerarası ulaşım yapan firmalar da bilet fiyatlarına zamları yansıttı. Ne yazıktır ki Türkiye'nin içinde bulunduğu bu ekonomik darboğazdan en çok etkilenenler gençler ve öğrenciler oluyor” dedi.

“Bayram tatilinde memleketlerine gidemeyen üniversiteli gençler, final ve bütünleme sınavlarının bitmesiyle birlikte evlerine nasıl döneceklerinin derdine düşmüş durumdalar” diyen Akosman, şu ifadeleri kullandı:

“Gençler ekonomik sıkıntılardan dolayı evlerine dönemiyorlar! Memleketi Mardin olan bir kardeşimiz, 600 lira bilet parasını nasıl ödeyeceğim, ben memleketime nasıl geri döneceğim diye CHP Efeler Gençlik Kolları'nı arıyor. Bu AKP iktidarının ortaya çıkardığı acı tablonun sadece bir örneği.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurettin Bayar

Eşim ile bayramda memlekete gideceğiz, kişi başı 1300 TL uçak bileti, 2600 TL gidiş. Dönüş 2600 TL ... git-gel 5200 TL sadece bilet masrafı.. hediye falan al... Devamını Gör

pardon da belediye otobüslerine normal biletin beşte biri fiyatına biniyorsunuz (bu yüzden otobüslerin çoğunu öğrenci dolduruyor ve ben bir çalışan olarak pa... Devamını Gör

Caner Bey

1 devlet okuyan öğrenciye bakmak zorunda yoksa nasıl bir gelecek inşaa edebilirsiniz? 2 otobüs ücretleri azımsanacak kadar az bir ücret değil. 3 sesini çı... Devamını Gör