Görüş Bildir
Haberler
Akademisyenlerin Bildirisini Okuyup Kendilerini İhbar Ettiler

etiket Akademisyenlerin Bildirisini Okuyup Kendilerini İhbar Ettiler

Onedio Medya
18.01.2016 - 16:58

Bir grup gazeteci ve sanatçı, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzalayan 1128 akademisyene destek vermek için adliyeye geldi. Aynı bildiriye imza attıklarını belirten grup, suç duyurusunu savcılığa vererek kendilerini ihbar etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayımlanan ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzalayan 1128 akademisyene tepki gösterilmişti. Bir çok üniversitede görev yapan bazı akademisyenler hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla soruşturma başlatılmış, bir kısmı gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine aralarında gazeteci Ceyda Karan’ın da olduğu gazeteci, sanatçı ve akademisyenin olduğu 16 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek kendilerini ihbar ettiklerini belirtti.

'İmzamızı atıyoruz'

Grup, suç duyurusu dilekçesini savcılığa vermeden önce adliye önünde basın açıklaması yaptı. Gazeteci Ceyda Karan, akademisyenlerin yazdığı bildiriyi okuyarak “Bu sözlerin altına biz de imzamızı atıyor, doğacak yasal sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz.” dedi. 

Suç duyurusunda imzası olanlar ise şöyle; Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, yazar Ayşegül Devecioğlu, emekli subay Bahadır Altan, gazeteciler Ceyda Karan, Erol Önderoğlu, sanatçı Ferhat Tunç, emekli Gürhan Ertür, iş insanı Halim Bulutoğlu, avukat Mehmet Bülent Deniz, yönetmen Melek Özman, iktisatçı Necmi Demir, yazar Necmiye Alpay, endüstri Mühendisi Nergiz Savran, müzisyenler Pınar Aydınlar, Şanar Yurdatapan, dansçı ve kareograf Zeynep Tanbay.

CHA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
244
145
33
19
8
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
LinusTorvalds

Ülkede adalet olmazsa herkes her şeyi yapar. Adalet olsaydı acaba siz orada çıkıp da açık bir şekilde teröre destek bildirisini okuyabilir miydiniz? Adalet o... Devamını Gör

Ela Gözlü

kanı bozuklar

Slark

şov yapıyorlar akıllarınca, bırak şovu eğer destek vereceksen çıkabilirsin dağa..

don quijote

Slark profilindeki kanlı örgüte mensup teröristlerinin yanına sen de dağa çıkabilirsin bence..