Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz

FreiGeist
26.06.2015 - 12:17 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 15:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'nin Meclis Başkan adayı İsmet Yılmaz oldu...

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen toplantıda Meclis Başkan adayı belirlendi. Aday gösterilecek ismin İsmet Yılmaz olması kararlaştırıldı.

Daha önce kulislerde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın adı konuşuluyordu.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamadan satır başları şöyle: 

'Önümüzdeki günlerde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesine müteakip, bu sefer koalisyon çalışmaları ile ilgili olarak da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. En doğru kararı alabilmek, ülkemiz için en hayırlı sonuca ulaşabilmek için bundan sonraki çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz' 

Meclis başkanlığı konusunun koalisyon görüşmelerinin bir parçası olmadığını söyleyen Davutoğlu, 'Koalisyon görüşmeleri, meclis başkanlığı seçiminden sonra ve Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın beni görevlendirmesiyle başlayacaktır. Şu ana kadar yapılan hiçbir resmi temas olmamıştır. Karşılıklı görüşler, fikirler beyan edilmiştir. Bu çerçevede de Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün basına yansıyan ifadelerini son derece olumlu buluyorum' şeklinde konuştu.

'Şu anda siyasi gerilimlere değil, ülkenin uzlaşı içinde ülkeyi yönetecek bir hükümet yapısına ihtiyacı var' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: 

'Koalisyon sebebiyle bakanlık sayısında artış gibi bir şey düşünülmez. Ancak 13 yıllık birikim üzerinde ihtiyaç hasıl olmuşsa ki, tek başına hükümeti kurma görevini almış olsaydım da bazı düşüncelerim zihnimde vardı. İhtiyaç hasılı olan konular varsa da bunları değerlendiririz ve bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda tekrar bir istişare yapma söz konusu olduğunda da ele alırız'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0