Görüş Bildir
Haberler
TV
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Seda Sayan'ı RTÜK'e Şikayet Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Seda Sayan'ı RTÜK'e Şikayet Etti

Batuhan
04.09.2014 - 14:48

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Seda Sayan'ı RTÜK'e Şikayet Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ‘Seda Sayan Show’ programına iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesini RTÜK’e Twitter hesabı üzerinden şikayet etti.

Bakanlığın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, “1 Eylül’de “Seda Sayan Show” isimli televizyon programına, “iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesine” ilişkin Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) twitter üzerinden şikayette bulundu” bilgisi verildi.

Bakanlık, sosyal medyada da büyük tepki çeken program hakkında, “Kamu hizmeti yayıncılığı sorumluluğuna sahip olması gereken medyanın, kadına yönelik olumsuz değer yargılarını pekiştiren, şiddeti meşrulaştıran söylem ve uygulamalarda bulunması kabul edilemez. Şiddeti, suçu ve suçluyu masum gösteren her türlü söylem ve uygulamayı kınıyoruz. Bu çerçevede ailebakanligi olarak söz konusu programla ilgili RTUKONLINE’a resmi başvuruda bulunduk” dedi.

Seda Sayan’ın programının ardından CHP Milletvekli Aylin Nazlıaka da RTÜK’e şikayette bulunduğu açıklamıştı. Nazlıaka’nın bu açıklamasının ardından programında sert bir açıklama yapan Seda Sayan, “Bana dokunanı perişan ederim” demişti. Bu açıklamaların ardından olaylara dahil olabilmek için tweet atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aylin Nazlıaka’nın açıklamalarını eleştirmişti.

Seda Sayan’ın programına gelen tepkilerin ardından sponsor firma desteğini çektiğini açıklamıştı. Firma bu kararı kendisine gönderilen şikayet mektupları üzerine almıştı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/aile-ve-sosya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0