Görüş Bildir
Haberler
Ahmet MaRanki'den Geri Adım: 'Belgrad Ormanı'na Gömdüğümüz Şey Öfkemizdi'

etiket Ahmet MaRanki'den Geri Adım: 'Belgrad Ormanı'na Gömdüğümüz Şey Öfkemizdi'

Batuhan
29.05.2018 - 12:45 Son Güncelleme: 29.05.2018 - 17:47

Katıldığı bir televizyon programında 'Umudumuz 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa' diyen Ahmet Maranki, Akit'te bir köşe yazısı kaleme aldı. Hakkında soruşturma başlatılan Maranki, 'geri adım' atarak ormana gömdüğü şeyin 'öfke' olduğunu söyledi.

Ahmet Maranki, Akit TV'de katıldığı bir programda 24 Haziran seçimleriyle ilgili olarak 'Şayet olursa gidecek hiç bir yerimiz yok. Benim umudum onun için Kaf Dağı'nın arkasında 25 Haziran'da… Olmadı zaten o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık' ifadelerini kullanmıştı.

Maranki'nin bu sözlerinin tepki çekmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Maranki'nin bu sözlerinin tepki çekmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Hakkındaki eleştirilere ilk defa Yeni Akit'teki köşesinde cevap veren Maranki’nin “Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık' sözleriyle kast etiği şeyin 'silah' değil 'öfke' olduğunu söylemesi dikkat çekti.

'Askerlik dışında silahla işim olmadı'

'Askerlik dışında silahla işim olmadı'

Maranki'nin yazısında özetle şu ifadeler yer aldı:

'1980 yılı öncesinde pek çok olaylara şahit olmuş, kardeşin kardeşi vurduğu her gün 510 kişinin öldürüldüğü gergin bir ortamda üniversite hayatımızı sürdürürken bunlardan uzak kalıp ilimle meşgul olmak ve haksızlık karşısında suskunluğun verdiği stresi ve öfkemizi atmak ve nefsimizi kör etmek için savunma sporu olan judo ile meşgul olmaya başladım. Hafta sonları da arkadaşlarla Belgrad Ormanlarına giderek oralarda talimlerimizi yaptık o günkü stresimizi gerginliğimizi ve öfkemizi ormanların ağaçların altındaki topraklara gömdük… Ve çok şükür kazasız, belasız öğrenim hayatımız bitse de 12 Eylül 1980 ihtilali ile ülkemizde binlerce masum insan maddi ve manevi pek büyük zararlar gördüler!

Askerlik dışında silahla işim olmadı! İhtiyaç da duymadık zaten! Bizim silahımız vatan, millet, bayrak, devlet, mukaddesat ve insanlık düşmanlarına karşı olan öfkemizdir!

Yazının tamamı için tıklayınız...

Seçim anketi haberimizi okumak isteyebilirsiniz;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
82
55
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan ASAN

Lan lale hadi geri adım attın onu anladık, 15 Temmuz'la 25 Haziran'ın ne alakası var birbiriyle biri darbe(!) girişimi, biri seçim.

Mr Logical

Kıvıracaklar mecburen çünkü yargı onların bu sözlerini cezasız bırakacak kadar "tarafsız" değil henüz. Neyse ki yine de bir şeylerine güvenebileceğimiz bir y... Devamını Gör

cristiano

Televizyonlardan dansözleri yasaklattıklarından beridir daha iyi kıvıranlar ortaya çıktı. Dansözizm engellenemez!

Hilal Şahin

Arkadaş iyi demiş ''5 gün düşünüp bunu mu buldun?'' :)