Görüş Bildir
Haberler
Afrika'nın Önemli Geçim Kaynaklarından Biri Olan Shea Yağının 13 Nem Bombalı Etkisi

Afrika'nın Önemli Geçim Kaynaklarından Biri Olan Shea Yağının 13 Nem Bombalı Etkisi

Karite isimli Afrika ağacının meyvesinden elde edilen shea yağının, içerdiği maddelerle cilde sağladığı birçok fayda var. Kozmetik ürünlerde de çokça kullanılan bu yağ, cildinize ve saçınıza nem kaynağı olabilir.

Not: Cildinizde oluşabilecek herhangi bir tepki için öncelikle cildinizin küçük bir kısmına uygulayın

Kaynak:12, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mükemmel bir nemlendirici.

1. Mükemmel bir nemlendirici.

Yağ içeriğiyle derideki nemi tutar ve cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar. Gözenekleri tıkamadan cilde kolayca nüfuz eder ve kuru cilt için etkili olur.

2. Sivilceleri ve lekeleri tedavi eder.

Shea yağı, birkaç yağ asidi ve oleik, palmitik, stearik ve linolenik asitler gibi bitkisel içeriğiyle iyileştirici olarak bilinir. Ham, rafine edilmemiş shea yağı; cildi döküntüye, bronzlaşma sonrası cilt soyulmasına ve yara izlerine karşı cildi tedavi edici etki sağlar.

3. Cilt inflamasyonunu azaltır.

Shea yağı, anti-inflamatuar özellikler sergileyen birkaç sinnamik asit türüne sahiptir. Bu özellikler, iltihaplanmaya sebep olan bileşiklerin artmasından kaynaklanan cilt koşullarının iyileştirilmesinde etkili olmaktadır.

4. Yaşlanma karşıtı.

4. Yaşlanma karşıtı.

Shea yağı, cilt için en iyi anti-yaşlanma ajanlarından biri olarak düşünülür. İçinde bulunan vitaminler, kateşinler ile birlikte cildi tahrip eden serbest radikallere karşı antioksidan görevi görür. Düzenli kullanıldığında kırışıklıkları azaltır.

5. Kaşıntıya karşı rahatlatıcı bir etki sağlar.

Shea yağının hem nemlendirici hem de antienflamatuar özellikleri kaşıntıya karşı rahatlamanızda yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cilde esnekliğini geri kazandırır.

Bu yağın içindeki F vitamini, cildin elastikiyetini korumak için hayati öneme sahip maddelerdendir. Shea yağı, ciltte kolajen üretimini de geliştirir. Böylece, cildin doğal elastikiyetin nemlendirerek, yumuşatarak ve güzelleştirerek geri kazandırır.

7. Jiletin tahriş ettiği cildi iyileştirmede etkilidir.

Tıraş bıçakları cildinizi tahriş edip kaşıntılara ve pürüzlere sebep olabilir. Shea yağı, tahriş olmuş cildi nemlendirip yatıştırırken bunu azaltmaya yardımcı olabilir. Shea yağını tıraş olmadan bir gün önce saçlarınıza ve cildinize uygulayarak tahrişi önleyebilirsiniz.

8. Çatlak oluşumunu engellemede yardımcı.

8. Çatlak oluşumunu engellemede yardımcı.

Shea yağı genellikle çatlak önlemek için ticari olarak hazırlanan merhem veya kremlerde baz olarak kullanılır. Kilo alımı veya kilo kaybı nedeniyle gebelik sırasında oluşan gerginlik izlerini önemli ölçüde önlemenize ve azaltmaya yardımcı olur.

9. Pişik problemine rahatlatıcı bir çözüm.

9. Pişik problemine rahatlatıcı bir çözüm.

Rafine edilmemiş shea yağı bebeklerin cilt bakımı için idealdir, cilde yumuşaklık kazandırmasının yanında bebeklerin hassas ciltlerine zarar vermediği söylenmektedir.

10. Mükemmel dudak bakımı.

Shea yağı kolayca emilebilir ve dudaklara soğuk ve kuru hava koşullarında ihtiyaç duyduğu ekstra nemi ve besin maddelerini sağlar. Böylece mükemmel bir dudak parlatıcısı olarak işlev görür ve kuru ve çatlamış dudakların tedavisinde de etkilidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yıpranmış saçları onarır.

Düzleştirici, perma ve maşa yapmak gibi bazı saça özel işlemler saçı nem kaybına uğratır. Shea yağı bu kaybedilen nemi saça geri yüklemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, saçları ultraviyole ışınlarına maruz kalma nedeniyle oluşan güneş hasarından korumak için yeterli olan düşük bir SPF'ye sahiptir.

12. Saç dökülmesine karşı etkili.

Shea yağı, yağ asitleri gibi hem saç derisini hem de saç sağlığını geliştiren birçok temel besin maddesi içerdiğinden kafa derisini ve saçları güçlendirir. Ayrıca saç uçlarının kırılmasını da engelleyebilir. İçerdiği A ve E vitaminiyle de doğal saç kremi olarak kullanılabilir.

13. Kas ağrılarını hafifletir.

Kas ağrısı genellikle egzersiz veya kas rahatsızlığı nedeniyle etkilenen bölgede oluşan bir iltihabın sonucudur. Shea yağı, kas ağrılarını ve acıyı hafifletmek için Afrika'da geleneksel olarak, yoğun bir şekilde kullanılmıştır. Somut bir kanıt olmasa da, etkilenen bölgeye masaj yapmak için shea yağı kullanmış insanlardan gelen geri bildirimler, ağrının yanı sıra şişlik oranında bir azalma olduğunu göstermiştir. Ayrıca romatizma ağrılarına da iyi geldiği söylenmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
32
18
18
17
14
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Mucizevi bitki mucizevi yağ dendi mi neyi okusam aynı kapıya çıkıyor hepsi ne hikmetse sivilce öldürür saçları parlatır cilde canlılık verir dudakları çekici... Devamını Gör

feyk

herseye faydasi olan seyin basitce hic bir seye faydasi yoktur.