Görüş Bildir
Haberler
Adli Yıl Açılış Töreni İlk Kez Beştepe'de

Adli Yıl Açılış Töreni İlk Kez Beştepe'de

ATKN
21.08.2016 - 21:33 Son Güncelleme: 22.08.2016 - 00:13

1 Eylül tarihinde yapılacak adli yıl açılış töreni ilklere sahne olacak. Tören, Yargıtay ve Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliği ile ilk kez Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü

1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek adli yıl açılış töreni, bu sefer ilklere sahne olacak. Tören, ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre Yargıtay ve Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde yapılacak törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AkarCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşma yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşma yapacak

Törende Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşma yapacak.

Metin Feyzioğlu, konuyla ilgili açıklamasında 'milli birlik ruhuyla hareket etmek gerekirken alternatif törenin Yargıtay'a da TBB'ye de yakışmayacağını' söyledi, törende Yargıtay ve kendilerinin söylenmesi gerekeni söyleyeceğini ifade etti.

'Danıştay krizi'nin ardından önem taşıyor

'Danıştay krizi'nin ardından önem taşıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Törenin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla yapılacak olması, Mayıs 2015'te Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaşanan krizin ardından önem taşıyor.

Danıştay'ın mayıs ayındaki kuruluş yıl dönümü törenine katılan ve o sırada Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na hem 'konuşma süresinin uzunluğu' hem de 'siyasi içerikli bir konuşma yapmasını' gerekçe göstererek tepki gösterip ve salonu terk etmişti.

Adli yıl açılış törenleri ise yasayla kaldırılmıştı.

CHP'den tepki: 'Kuvvetler ayrılığı ilkesi ve rejimin özüne aykırı'

CHP'den tepki: 'Kuvvetler ayrılığı ilkesi ve rejimin özüne aykırı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan

Törenin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak olmasına CHP'den tepki geldi.

Yazılı açıklamayla tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 'Adli yıl açılış törenlerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılması, yargı gelenek ve etiğine, kuvvetler ayrılığı ilkesine, parlamenter demokratik rejimin özüne aykırıdır. Gelenekleri bozmak, kurumları yıpratır, sistemi bozar. Bu yanlıştan vakit varken derhal dönülmelidir' dedi.

Hürriyet ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
35
32
11
8
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Müjdat GEZEN'in fıkrası var. Türkiye'den bir bakan İsviçre'de bir kokteyle gitmiş. Bizim bakanı biriyle tanıştırmışlar, İsviçre Deniz Bakanı. "Yahu İsviçre'd... Devamını Gör

MagOrwell

Yargı nın ölüm tarihi

collateral

düşmanlar kuduruyor.. yargı, asker, polis, halk, muhalefet, iktidar elele.. güzel günlere