Görüş Bildir
Haberler
Adımlar Dergisi Ofisinde Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı

Adımlar Dergisi Ofisinde Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı

Onedio Medya
25.03.2015 - 21:49 Son Güncelleme: 26.03.2015 - 13:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kâğıthane'de İBDA-C'ye yakınlığıyla bilinen Adımlar dergisine yapılan ve bir kişinin öldüğü saldırıdan sonra binada büyük hasar oluştu. Mahallede oturan bazı kişiler ise böyle bir dergiden haberdar olmadıklarını söyledi.

İstanbul Kağıthane'de bombalı saldırıya uğrayan ve bir kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı Adımlar dergisinin bulunduğu binada büyük hasar oluştu. Derginin bulunduğu katın zeminde büyük bir delik meydana geldi. İBDA-C'ye yakınlığıyla bilinen derginin binasında hasar tespiti ve moloz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Bombalı saldırıda dergide bulunan Ünsal Zor hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. Yaralılardan biri de saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Zor'un ağabeyi ve derginin genel yayın yönetmeni Ali Osman Zor. Ali Osman Zor, Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Ünsal Zor'un cenazesi cuma günü Okmeydanı'ndaki Talat Paşa Merkez Camisi'nden kaldırılacak.

"Tehdit edildiler" iddiası

"Tehdit edildiler" iddiası

Al Jazeera Türk'ten Murat Eğilmez, derginin üst katındaki muhasebeciyle konuştu. İsmini vermek istemeyen muhasebeci, dergi çalışanlarının sessiz insanlar olduğunu ve binaya dört farklı zamanda gelen bazı kişiler tarafından tehdit edildiklerini bildiğini söyledi. Ancak dergi çalışanları bunu kabul etmiyor.

"Patlamayla haberimiz oldu"

"Patlamayla haberimiz oldu"

15 yıldır bu mahallede oturan Ali Çakaloğlu ise, böyle bir derginin varlığından patlamayla haberdar olduğunu anlattı. Çakaloğlu, 'Bu nasıl bir zihniyet, nasıl bir vahşet anlayabilmek mümkün değil. Biz böylesi insanlık dışı olaylara, kıyımlara alışkın insanlar değiliz' dedi.

İsmini vermek istemeyen bir mahalleli ise, 'Tam karşısındaki yani caddenin karşısındaki dergiyi net şekilde gören dairede oturuyorum. Gündüz pek gözükmezlerdi ama geceleri sabahlara kadar toplantılar yaptıklarını görüyorduk. İşlerinin dergicilik faaliyeti olup olmadığını net bir şekilde bilemiyorum. Tabii çok ürkütücü bir manzara. Hepimiz dehşete düştük' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBDA-C'nin yayın organı

İBDA-C'nin yayın organı

Adımlar dergisinin bürosu, Kağıthane'nin Hürriyet mahallesindeki 6 katlı bir apartmanın ikinci katında.

Patlamanın etkisiyle binanın ikinci katının dış cephesi cadde üzerine düşerken, caddedeki bazı araçlar hasar gördü, çevredeki bazı binaların da camları kırıldı.

Aylık yayın yapan Adımlar dergisi kısa adı İBDA-C olan 'İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi' örgütünün yayın organı olarak faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Al Jazeera

Fotoğraflar: DHA ve Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0