Görüş Bildir
Haberler
Adil Öksüz'ü Kim Koruyor?

Adil Öksüz'ü Kim Koruyor?

Onedio Medya
19.08.2016 - 16:49

15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden firari Adil Öksüz hâlâ yakalanamadı. Gülen yapılanmasının 1980’lerden başlayarak emniyet imamlığını yapan Kemalettin Özdemir, darbe girişiminin en önemli adamı olarak aranan Öksüz’ün örgütün ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğunu bildiğini, Öksüz’ün ismini ve pozisyonunu 2012, 2013 yıllarında devlete verdiğini söyledi. Yani Adil Öksüz devletin bütün güvenlik ve istihbarat birimlerince biliniyordu ama buna rağmen defalarca Amerika’ya gidip geldi. Darbe sabahı da her nasılsa mahkemece serbest bırakıldı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kemalettin Özdemir bir dönem Gülen yapılanmasının emniyet imamıydı. Kendi iddiasına göre 1980 ile 1992 yılları arasında cemaat yapılanması içinde bu görevi yürüttü. Yine kendi iddiasına göre 2009’dan itibaren devlete bu yapıyla ilgili bilgiler vermeye başladı.

Özdemir dün akşam CNN Türk’te soruları yanıtlarken darbe sabahı Akıncı Üssü’nde yakalanan ama sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ün, ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğunu bildiğini, bunu 2012, 2013 yıllarında devlete bildirdiğini söyledi.

"Adil Öksüz’ü iyi tanıyorum, ismini 2012’de verdim"

"Adil Öksüz’ü iyi tanıyorum, ismini 2012’de verdim"

Kemalettin Özdemir, “Adil Öksüz ile aynı yerdeydik (Sakarya üniversitesi) o yüzden onu tanımamam söz konusu değil. Çok iyi tanıyorum. Hava imamı olduğuyla alâkalı olarak hem Terörle Mücadeleye hem Milli İstihbarata hem savcılığa bu konuda beyan verdim. 2012 yılında verdim bu beyanımı ben, 2013 yılında verdim…” diye konuştu.

Firari şüpheli Öksüz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi. Kemalettin Özdemir de aynı dönemlerde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesiydi.

Kemalettin Özdemir’in verdiği bilgiye göre, Adil Öksüz ismi 2012, 2013 yılından itibaren devletin kayıtlarına girdi. Kayıtlarda olmasına ragmen Öksüz’ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurtdışı seyahati yaptığı tespit edildi. Hatta darbe planı ile ilgili askerlerle toplantı yaptıktan sonra 11 Temmuz’da tekrar ABD’ye gitti. Öksüz 13 Temmuz’da tekrar Türkiye’ye döndü ve iki gün sonra darbe girişimi yaşandı.

Devlet kayıtlarında en geç 2012 veya 2013’den bu yana bu örgütün ‘hava imamı’ olarak görülürken ve devlet en geç 2013’ten sonra bu örgütle amansız bir mücadeleye girmişken bu kişinin yakalanmamış olması dikkat çekici.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yakalanmayan veya yakalanamayan bu kişi geriye dönük kayıtlarda 109 kez yurt dışı seyahati yapmış

İzmir’de gizli tanık olarak ifade veren darbeci bir general, darbe için talimatı Ankara Çukurambar’da bir villada Adil Öksüz’den aldıklarını söylüyor. Aynı Adil Öksüz, 11 Temmuz'da yasal yollardan Amerika’ya uçup 13 Temmuz'da Amerika’dan yine yasal yollardan dönüyor. Darbenin sabahında da darbenin ana karargâhı olarak kullanılan Akıncı Üssü’nde yakalanıyor ama çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılıyor.

Özel ekipler 15 Temmuz’dan beri Öksüz’ü arıyor

Özel ekipler 15 Temmuz’dan beri Öksüz’ü arıyor
onedio.com

Darbedeki Gülen ve Cemaat parmağının en önemli delillerinden biri de Öksüz’ün rolüydü. Öksüz halen firâri durumda. 

Savcının tutuklanması talebine rağmen onu serbest bırakan hâkimler hakkında da inceleme yürütülüyor. Öksüz'ü serbest bırakan hâkim ile savcının bu karara yaptığı itirazı reddeden hâkim açığa alındı.

AK Parti’de ‘üst düzeyde’ kripto Gülenciler

Kemalettin Özdemir’in verdiği bir diğer çarpıcı bilgi ise AK Parti’de 'Gülenci milletvekillerinin olduğu' iddiasıydı.

Kemalettin Özdemir, “AK Parti ve MHP’de var. CHP ile ilgili araştırma yaptığımda da bulabileceğimi düşünüyorum. Bizim istihbarat birimlerimiz onlarla alâkalı rahat bilgi toplayabilirler. Şu anda bakanlardan yok. Parti yönetiminden çıkarıldılar ama milletvekili olarak duruyorlar” diye konuştu. ‘Kaç kişiler’ sorusuna, ‘Şu an bilemiyorum, bir listeleme yapmam lâzım’ diye cevap verdi. Kemalettin Özdemir, bu kişilerin pozisyonlarını da ‘üst düzeyde’ diye ifade etti.

'KÖZ’cü diye belirtilen isimleri tanımıyorum'

1992 yılında emniyet imamlığını bıraktığını söyleyen Özdemir, “Kendisine yakın KÖZ diye anılan bir ‘Kemalettin Özdemir Grubu'nun da olmadığını iddia etti.

Özdemir, “FETÖ’ye zarar vereceğim düşüncesiyle engellemek için algı operasyonu yürütüyorlar. KÖZ'cü diye belirtilen isimleri tanımıyorum. İsimleri çıktı diye söylüyorum. Ne Emin Arslan’ı ne Hanefi Avcı’yı ne de Sabri Uzun’u tanımam. Her türlü tespite hazırım. Böyle bir şey olsa devlet bilirdi. Telefon kayıtlarım ortada… Fotoğraf yok bir delil yok. İftira atıyorlar” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kavganın nedeni Kozanlı’nın yönetim şekli miydi, dış etken miydi bilemiyorum'

Emniyetçilerin kendisinden sonra emniyet imamı olduğu belirtilen ve gerçek ismi Osman Hilmi Özdil olan Kozanlı’ya karşı çıkmış olabileceklerini ifade eden Özdemir şunları söyledi:

'Bir ekipçilik olabilir. Benimle alâkası yok. Ramazan Akyürek’i tanıyorum. Kavga, Kozanlı’nın yönetim şekli miydi ya da dış etkenler miydi bilmiyorum. Ben imamlıktan sonra kimse ile irtibat içinde olmadım. Kimsenin de gelmesini istemedim.'

1992 yılında emniyet içinde Gülenciler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen ‘hileli kura’ çekimi de Özdemir’e soruldu. Özdemir, “Benim haberim yok. Bana sorsalardı kul hakkının zûl olduğunu dinlenlerdi benden” dedi.

Önce "Akovalı" sonra "Kozanlı" dedi

Kendisinin 1992'de bıraktıktan sonra Akovalı’nın görevi aldığını belirten Özdemir, programın ilerleyen saatlerinde çelişkili bilgiler verdi.

Bazı emniyetçilerin ismi verilerek tanıyıp tanımadığı sorulan Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde ofisindeki dinleme cihazlarını bulan MİT personeli Basri Aktepe ve tutuklu polis müdürü Ali Fuat Yılmazer’i de tanıdığını söyledi. Kendisinden sonraki dönemi bilmediğini söyleyen Özdemir, ‘Kozanlı Ömer’ diye bilinen Osman Hilmi Özdil’i kastederek “Ben ayrıldıktan sonra teşkilat Kozanlı’daydı’ dedi.

"TSK imamı kim?" sorusuna “Araştırma yaptırıyorum” yanıtı

"TSK imamı kim?" sorusuna “Araştırma yaptırıyorum” yanıtı

Özdemir, 'Şu anki TSK imamı kim?' sorusuna da ‘Araştırma yaptırmaya devam ediyorum” cevabını verdi. Bu cevap üzerine, “Araştırma yaptırıyorum dediniz. Kime yaptırıyorsunuz?’ sorusu geldi.

Özdemir bu soruya, “Kendim yapıyorum. Açık kaynaklardan yapıyorum. Yapmayayım mı? Devletime hizmet ediyorum” diye cevap verdi.

CNN Türk ve Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
14
10
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alkolik İmam

Emperyalizmin oyun ve planları bitmez. Şimdileri Feto'ya en çok sövenler kriptoculardır. Madem antiemperyalist bir duruş iddiası var, zamanında kolkola olup ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Tom Selleck'in Kemalettin Özdemir'e kendinden daha çok benzemesi ? http://i.hizliresim.com/byll6G.jpg

Aloneman

Yunan tanrısı poseidon tarafından korunuyor amk