Görüş Bildir
Haberler
Adana'daki 'Rakı Festivali'ne Silahlı Saldırı

Adana'daki 'Rakı Festivali'ne Silahlı Saldırı

Batuhan
13.12.2015 - 10:00

Adana Valisi Mustafa Büyük “İzin vermeyeceğim” demesinden sonra adı ‘Kebap ve Şalgam Festivali’ olarak değiştirilen Dünya Rakı Festivali’ni silahlı saldırganlar bastı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçki karşıtı slogan atan grup, tabanca ve pompalı tüfeklerle havaya ateş etti, masalara sopa ve döner bıçaklarıyla vurdu.

Adana’da 100 yıldır süren bir gelenek olan etkinlik, son yıllarda sosyal medyada ‘Dünya Rakı Festivali’ diye tanımlanıyordu. Etkinliğe geçen yıl 20 bin kişinin katılmıştı.

Adana'da 100 yıldır süren bir gelenek olan, ancak son yıllarda sosyal medyada 'Dünya Rakı Festivali' diye tanımlamalar yapılması nedeniyle etkinlik bazı kesimlerde rahatsızlık yarattı. Etkinliğin adı, Vali Mustafa Büyük'ün bir yerel televizyonda 'izin vermeyeceğiz' çıkışının ardından 'Adana Kebap ve Şalgam Festivali' olarak değiştirildi. Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki çarşı esnafının gün boyu yaptığı hazırlığın ardından akşam saatlerinde Adana ve çevre illerden gelen vatandaşlar Kazancılar Çarşısı'na gelmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ara sokaklara masalar kuruldu, ciğer ve kebap tezgahları açıldı. Akşam masalar tıklım tıklım dolarken, her köşe başında farklı gruplar davul zurna eşliğinde şarkılar söyleyip eğlendi. Ancak saat 22.00 sıralarında binlerce kişinin arasında tabanca ve av tüfeği çeken bir grup, alkol karşıtı sloganlar atarak havaya ateş açtı.

Silah sesleri üzerine büyük panik yaşanırken, grup, ellerindeki sopa ve döner bıçaklarıyla masalara vurarak kaçmaya başladı. Güvenlik önlemi alan sivil polisler kısa süreli kovalama sonucu 4 kişiyi kıskıvrak yakalandı. Panik nedeniyle bazı masalar devrilirken yiyecekler de yerlere döküldü. Yaşanan kısa süreli paniğin ardından Kazancılar Çarşısı'nda eğlence kaldığı yerden devam etti. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
40
17
14
6
4
0