Görüş Bildir
Haberler
Açlık Ablukasındaki Madaya'ya İlk Yardım Konvoyu Ulaştı

Açlık Ablukasındaki Madaya'ya İlk Yardım Konvoyu Ulaştı

Deniz Gök
11.01.2016 - 20:22 Son Güncelleme: 11.01.2016 - 20:32

Binlerce kişinin açlık çektiği Suriye'nin abluka altındaki Madaya kasabasına insani yardım taşıyan ilk tırlar ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan açıklamada 330 tonluk gıda ve ilaç yardımı taşıyan ilk tırların pazartesi günü öğleden sonra kasabaya ulaştığı bildirildi.

Lübnan sınırı yakınlarında bulunan Madaya, 6 aydır Suriye ordusunun kuşatması altında bulunuyor. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün verilerine göre Aralık ayı içerisinde kasabada en az 28 kişi açlıktan hayatını kaybetti.

Buna eş zamanlı olarak isyancıların ablukası altında bulunan Şii köyleri El Fua ve Kefraya'ya da insani yardımın ulaştığı bildirildi.

Esad yönetimi ve isyancılar arasında Birleşmiş Milletler aracılığı ile varılan anlaşma uyarınca Madaya'ya yardım gönderilmesi karşılığında isyancıların ablukası altında bulunan Şii köyleri El Fua ve Kefraya'ya da yardım gönderilmesi kararlaştırlımıştı.

Binlerce kişi açlık çekiyor

Binlerce kişi açlık çekiyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı'nın (WFP) sözcüsü, Madaya'ya en son gıda yardımının ekim ayında ulaştığını söylemişti. WFP sözcüsü, '19 bin dolayında kişiye bir ay yetecek kadar gıda sevkedilmişti. Madaya'da 40 bin kişi yaşıyor' demişti.

Madaya'da görev yapan bir hekim de 'Madaya'da insanların ot yiyerek beslendiğini, kedi ve köpeklerin de kesilmesine başlandığını' bildirmişti.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
21
8
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

elin kızılhaç'ı tırlarla ilaç yardımı yiycek giyecek yardımı gönderiyor. gizlemeden. saklamadan. devlet sırrı diye haber yapanları yargılayıp içeri atmadan.

nebusimdi

Kafatasının içinde beyin yerine patates taşıyanlara göre Esad güçleri ve Hizbullah abluka uyguluyorsa onlar terörist olmuş oluyor, ölsünler. Ama bunlar 40.00... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

Valla Esad da çok masum değil bunu söylüyoruz hep ama en azından burada yönetimin suçu yok. Bölgede yaşayan insanları canlı kalkan olarak kullanan muhalif gü... Devamını Gör