Görüş Bildir
Haberler
Abdüllatif Şener Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Abdüllatif Şener'in Mesleği Nedir?

Abdüllatif Şener Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Abdüllatif Şener'in Mesleği Nedir?

Abdüllatif Şener, son dönemlerde siyaset gündeminde ismini duyduğumuz kişiler arasında yer alıyor. Abdüllatif Şener'in konuk olduğu programlar sonrasında hakkında yapılan araştırmalar da artıyor. Peki 27. Dönem milletvekili olan Abdüllatif Şener kimdir? Abdüllatif Şener nerelidir, kaç yaşındadır, kariyeri nasıldır? 

İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdüllatif Şener Kimdir?

Abdüllatif Şener Kimdir?

Abdüllatif Şener, bir dönem devlet bakanlığı, başbakan yardımcılığı ve maliye bakanlığı yapmıştır. 19. ve 20. Dönemlerde Refah Partisi, 21. Dönemde Fazilet Partisi ve 22. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi Sivas milletvekilliği yapmıştır. Şener, şu anda 27. dönem Cumhuriyet Halk Partisi Konya milletvekilliği yapmaktadır. 

Şener'in aynı zamanda ekonomist, maliyeci, akademisyen ve Türkiye Partisi'nin kurucusu olduğu bilinmektedir.

Abdüllatif Şener Hayatı

Abdüllatif Şener Hayatı

Abdüllatif Şener 1954 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini de Sivas'da tamamladıktan sonra Ankara'da lisans hayatına başlamıştır. 1977 yılında  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ardından Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksekokulu'nda araştırma görevlisi olarak meslek hayatına başlamış ve Gazi Üniversitesi'nde doktorasını tamamlamıştır. Daha sonra Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcısı olarak görev almıştır. 

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi ve Maliye Bakanlığında gelirler kontrolörü olarak çalışmıştır.

Abdüllatif Şener Siyasi Hayatı

Abdüllatif Şener Siyasi Hayatı
admin.biyografya.com

Abdüllatif Şener siyasi hayatına 1991 yılında milletvekili olarak başladı. Genel seçimlerde Refah Partisi'nden Sivas milletvekili seçildi. Şener, Necmettin Erbakan tarafından kurulan hükümette Maliye Bakanı olarak görev aldı. Partinin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi'ne geçti. Fazilet Partisi ise 2001 yılında kapatıldı. 

Şener, aynı yıl Ak Parti'nin kurucularından oldu. Bir sonraki yıl ise yine Sivas milletvekili olarak görev aldı. Bu dönemde Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Abdüllatif Şener'in Partisi

Abdüllatif Şener'in Partisi

Şener, 2007 yılında AKP'den istifa ettiğini açıkladı. 2009 yılında ise Türkiye Partisi'ni kurdu. 2011 Türkiye genel seçimlerinden önce partisinden istifa etti ve Bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Milletvekili olarak seçilemedi ve 2012 yılında Türkiye Partisi kapandı. 

Abdüllatif Şener, 2018 yılında Türkiye genel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisinden katıldı. Şener, Konya milletvekili olarak seçildi ve halen bu görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu üyesidir.

Abdüllatif Şener'in Kitapları

Abdüllatif Şener'in Kitapları

Şener, Fransızca bilmektedir ve Osmanlı'yı konu edinen kitaplar kaleme almıştır. Abdüllatif Şener'in kitapları şu şekildedir:

  • Osmanlı Maliyesinin Şeffaflaşması

  • Sona Doğru Osmanlı

  • Tanzimat Dönemi Osmanlı Vergi Sistemi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın