Görüş Bildir
Haberler
ABD, Türkiye'nin Gülen'in İadesi İçin Gönderdiği Belgeleri İnceliyor

ABD, Türkiye'nin Gülen'in İadesi İçin Gönderdiği Belgeleri İnceliyor

ATKN
05.08.2016 - 10:30

Türkiye'nin Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye gönderdiği belgelerin incelemesinin sürdüğünü söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ilk belgelerin resmi bir iade istemi oluşturmadığını düşündüklerini, bunun ardından daha fazla belge aldıklarını ve bunları da incelediklerini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, 'Türk yetkililer birkaç kez bize belgeler gönderdi ve biz de bu belgeleri inceleme sürecindeyiz. Belgeler art arda geliyor. Hepsini inceliyoruz fakat henüz bir karara varılmadı' dedi.

Gönderilen ilk belge grubunun resmi bir iade istemi oluşturmadığını düşündüklerini belirten Toner, bunun ardından daha fazla belge aldıklarını ve bunları da incelediklerini belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı'nın incelediği belgelerde Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için gereken koşulların doğup doğmadığına bakılıyor.

1999'dan beri ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen hakkında, '15 Temmuz darbe girişiminin talimatlarını verme' suçlamasıyla tutuklama istemiyle yakalama kararı çıkarıldı.

85 kutu belge

85 kutu belge
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters, Türkiye'nin Gülen'in iadesi için 85 kutu belge sunduğunu, New York'taki MHP Erzurum milletvekili Kamil Aydın'a dayandırarak bildirdi.

ABD'nin günlük gazetelerinden Washington Post da 85 kutu belge gönderildiğini belirterek, Gülen örgütünün ülke genelinde 160 civarında okul yönettiğini ve çok sayıda Amerikalı politikacıya bağışlar yaptıklarını yazdı.

Politikacılara yapılan bağışlarda usulsüzlük sorunları olduğuna değinilen haberde, örgütün şeffaf bir yapılanması bulunmadığı ve bağışlara ilişkin belirsizlikler olduğu aktarıldı.

Haberde örgütün çok sayıda ABD Kogresi üyesini Türkiye'ye götürerek tatil imkanları sunduğu ve 2007 yılından bu yana ABD'den Türkiye'ye giden 289 heyete sponsorluk ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Reuters, Al Jazeera ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
9
2
2
1
1
0