Görüş Bildir
Haberler
ABD Polisi Ferguson'daki AA Muhabirini Gözaltına Aldı

ABD Polisi Ferguson'daki AA Muhabirini Gözaltına Aldı

Ulaş
20.08.2014 - 17:31
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA muhabirinin ABD polisince gözaltına alındığı o anlar

ABD’de siyahi bir gencin öldürülmesinin ardından yaşanan olayları haber yapmak için Ferguson’da bulunan AA muhabiri Bilgin Şaşmaz darp edilerek, gözaltına alındı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Michael Brown adlı siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren Ferguson’daki olayları izleyen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bilgin Şaşmaz, ABD polisi tarafından ölümle tehdit edilip darp edilerek gözaltına altına alındı. Hafif yaralanan Şaşmaz, beş saat hücrede tutuldu.

ABD’de dün de CNN muhabiri Don Lemon canlı yayında kameraların önünden itilerek uzaklaştırılmaya çalışılmıştı.

Daha Önce Türkiye’de CNN International muhabiri Ivan Watson’a da Türkiye polisi müdahale etmiş ve canlı yayında pasaport kontrolü yapmak istemişti.

Yine 2013’te Mısır’da yaşanan başka bir olayda ise Mursi’nin ordu müdahalesiyle görevden alınmasının ardından olayları takip eden CNN International muhabiri Ben Wedeman, Kahire’deki 6 Ekim Köprüsü’nde çıkan çatışmaları aktarırken Mısırlı askerlerin müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Ne olmuştu?

Ferguson, 1894′te William B. Ferguson tarafından bir tren yolu istasyonu olarak kuruldu. Kentin demografisi 1990′larda göçle birlikte değişmeye başladı. 1990′da yüzde 74′ü beyaz, yüzde 25′i siyahtı. Son nüfus sayımına göre kentin yüzde 67′si siyah, yüzde 29′u beyaz.

Ferguson, ABD’nin Missouri eyaletinde St. Louis bölgesinde ağırlıklı olarak siyahların yaşadığı bir şehir. Toplam nüfusu 22 bin.

Nüfusun yaklaşık üçte ikisini siyahlar oluştururken, polis departmanında görev yapan 53 polis memurundan sadece üçü siyah.

18 yaşındaki Michael Brown, 9 Ağustos’ta gündüz saatlerinde sokak ortasında bir polis tarafından vurularak öldürüldü.

Görgü tanıkları Brown’ın elleri havada, polise teslim olduğu sırada vurulduğunu söylerken, polis Brown’ın memurla kavga ettiği sırada öldürüldüğünü savunuyor.

Polis memuru Darren Wilson’ın Brown’u vurduğu öğrenilmişti.

Memur Darren Wilson olaydan sonra zorunlu izne çıkartılmıştı.

Dün akşam yaşanan olaylarda da siyahi bir genç daha polis tarafından öldürülmüştü.

  • İMCTV
Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/08/20/fe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0