Görüş Bildir
Haberler
'Koalisyonun Hava Saldırısında 52 Sivil Öldü'

'Koalisyonun Hava Saldırısında 52 Sivil Öldü'

TOLSTOY
04.05.2015 - 13:56 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 14:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki koalisyonun, Ocak ayında IŞİD'den kurtarılan Kobani'ye yakın bir mesafedeki IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırısında 52 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye yakın bir mesafedeki Birmahle köyüne düzenlediği hava saldırısında 52 sivil hayatını kaybettiğini duyurdu.

AFP'ye konuşan Gözlemevi Başkanı Rami Abdulrahman, 'Cuma günü koalisyonun Halep'e bağlı Birmahle köyüne gerçekleştirdiği hava saldırılarında 52 sivil hayatını kaybetti' dedi.

Abdulrahman hayatını kaybeden siviller arasında yedi çocuğun olduğunu ve 13 kişinin hâlen enkaz altında olduğunu belirtti.

Birmahle'de hiçbir IŞİD üyesinin bulunmadığını kaydeden Abdulrahman, bu köye gerçekleşen saldırılarda hiçbir IŞİD üyesinin ölmediğini, ancak yakınlardaki başka bir bölgede ise hava saldırılarında yedi IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Saldırıların yapıldığı bölgenin yakınlarında IŞİD ile PKK'nin Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG savaşmaya devam ediyor.

Hava saldırılarının yanı sıra Irak'tan gelen peşmergeler ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından desteklenen YPG, Ocak ayında IŞİD'in ilçe merkezinden tamamen çıkartmıştı.

Kobani'nin yakınlarında bulunan Birmahle'ye düzenlenen hava saldırılarından önce Suriye'de koalisyonun hava saldırılarında, Eylül ayından bu yana 66 sivil ölmüştü. Gözlemevi'ne göre saldırılarda 2 bine yakın IŞİD üyesi de öldürüldü.

Kaynak: Al Jazeera ve AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0