Görüş Bildir
Haberler
ABD Maliyesi Facebook'un Peşine Düştü

ABD Maliyesi Facebook'un Peşine Düştü

Onedio Medya
08.07.2016 - 23:51 Son Güncelleme: 09.07.2016 - 10:33

1,5 milyar kullanıcı Facebook, ABD'de vergi kaçırdığı şüphesiyle IRS'nin soruşturmasına konu oldu. Şirket şimdi IRS ile davalık ve işi çok zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’de vergileri takip eden kurum olan IRS, Facebook’un peşine düştü. Sosyal medya devinin, IRS’in istediği belgeleri teslim etmemesi, kurumun Facebook’a dava açmasına neden oldu.

TechInside'da yer alan habere göre IRS, sosyal medya devinin 2010 yılında bazı varlıklarını İrlanda’daki ofisinin üzerine geçirmesi nedeniyle şirketi inceleme altına almıştı. 

O dönemle ilgili belgeleri talep eden IRS’e cevap vermeyen sosyal medya devi, kurumun talebine cevap vermeyerek kendini büyük bir riske atmış bulunuyor. IRS’in vergi kaçırma girişimlerine çok ağır cezalar kestiği biliniyor. Facebook’un böyle bir durumda IRS ile anlaşmak yerine olayı mahkemeye taşıması ağır cezayla karşılaşmasını kaçınılmaz kılıyor.

Facebook çok büyük cezalar ödeyebilir

Facebook çok büyük cezalar ödeyebilir

IRS’nin iddialarına göre, ABD’den İrlanda’ya geçirilen varlıkların değerinin milyarlarca dolar boyutunda düşük gösterilmesi nedeniyle çok büyük vergi kaçakçılığı söz konusu. ABD’li şirketler, ülkedeki yüksek vergi oranından kaçıp İrlanda’daki düşük vergi oranından yararlanmak için gelirlerinin ve varlıklarının büyük bölümünü İrlanda’da kurdukları yan şirketlere yönlendiriyorlar. 

Davanın IRS lehine sonuçlanması ve IRS’in belgelerde vergi kaçırmaya yönelik izler bulması halinde Facebook’un milyarlarca dolar düzeyinde ceza ödemesi gündeme gelebilecek. 

IRS’in bu cezalarda indirim yapması veya uzlaşma sağlaması da çok sık karşılaşılan bir durum değil. Dolayısıyla Zuckerberg’in sosyal medya servisi, 2016’da önemli bir zarar kalemi ile karşılaşabilir.

TechInside

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
7
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melike Çağlayan

maliye ne acayip ya bunlarda. breaking bad'den biliyoruz :D vergi konusunda baya katılar harbiden.