Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Türkiye'ye S-400 Tehdidi: 'Düşmanlarımıza Karşı Uygulanan Yaptırımları Getiririz'

etiket ABD'den Türkiye'ye S-400 Tehdidi: 'Düşmanlarımıza Karşı Uygulanan Yaptırımları Getiririz'

Türkiye ile ABD arasında S-400 gerilimi sürüyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye'nin Rusya ile S-400 hava savunma sistemi anlaşmasını uygulaması durumunda Ankara'ya ağır yaptırımlar getireceklerini söyledi.

Sputnik'in haberine göre, ABD Dışişleri'nin Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alınmasıyla ilgili Türkiye'yi bir kez daha tehdit etti.

''Türkiye'ye S-400'ler almasının sonuçları olacağını net biçimde ilettik"

''Türkiye'ye S-400'ler almasının sonuçları olacağını net biçimde ilettik"

Wess Mitchell

ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Wess Mitchell, ''Türkiye'ye S-400'ler almasının sonuçları olacağını net biçimde ilettik. ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırımlar getireceğiz'' dedi.

"F 35 alımını durdurabiliriz"

"F 35 alımını durdurabiliriz"

Ankara'nın S-400 alması halinde ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle F-35 5. nesil savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatını engelleyebileceklerini belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı, ''Ulusal güvenil kaygıları dahil belli şartlar altında F-35 teslimatını durdurmamıza izin veren yasal yetkiye sahip olduğumuza inanıyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin S-400 alması halinde ikili ilişkilerin zora gireceği uyarısı da yapan Mitchell, Rus füze savunma sistemleri satın alınması halinde Ankara ile Washington arasındaki ilişkileri yeniden canlandırmanın zor olacağını söyledi.

"Türkiye ile ilişkilerde öncelikli amacımız S-400 alımının önüne geçmek"

"Türkiye ile ilişkilerde öncelikli amacımız S-400 alımının önüne geçmek"

Türkiye ile ilişkilerde öncelikli amaçlarından birinin Ankara'nın S-400 almasının önüne geçmek olduğunu belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı, şunları söyledi:

''Türkiye'deki en önemli kaygılarımız, tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson ve diğer ABD vatandaşlarıyla ABD Büyükelçiliği'nin Türk çalışanlarının serbest bırakılması, Ankara'nın Rus S-400 sistemlerini almasının engellenmesi, Suriye'nin kuzeyindeki durumun istikrara kavuşması için sahadaki güçlerimiz ve partnerlerimizle ilgili geçici anlaşma yapılması ve IŞİD'in geri dönüşünün engellenmesi.''

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
63
43
19
10
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fısdıkcı Şahab

eyyy amerika sen kimsin ya. bak 100 dolar yakarım ha. bak 911 i ararım hain vatan haini

sinanoku

Tayyip erdoğan götün yiyorsa malatya küreciği kapat üstlerini kapat adamların hadi bakalım madem dünya gücüyüz dünya lideriyiz hadi bakalım bekliyoruz bak am... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

tayyipin amerikada porno kasedi var heralde bunlarin uslerini kapatamiyor hemde kendi ulkesinde

garip

önce ekonomik özgürlüğü tam alsın eline sonra kapatırlar bir ihtimal. türkiye şu an dengede durmaya çalışıyor ne rusyayı ne abd yi kaybedip doğrudan karşısın... Devamını Gör