Görüş Bildir
Haberler
ABD'de 14 Kişinin Öldüğü Saldırıda IŞİD Bağlantısı

ABD'de 14 Kişinin Öldüğü Saldırıda IŞİD Bağlantısı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde önceki gün 14 kişinin öldüğü saldırının zanlılarından birinin, IŞİD'e bağlı olduğunu açıkladığı öğrenildi. FBI yetkilileri soruşturmanın 'terörizm eylemi' çerçevesinde yürütüleceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ABD'li yetkililer, saldırının kadın zanlısı Tashfeen Malik'in, başka bir kişinin ismini taşıyan bir Facebook sayfasında, 'IŞİD'e bağlıyım lideri Ebu Bekir El Bağdadi'yi destekliyorum' dediğini bildirdi.

Bu ifadenin daha sonra silindiği belirtiliyor.

Tashfeen Malik ve 28 yaşındaki eşi Syed Rizwan Farook, San Bernardino kentinde 21 kişinin de yaralandığı saldırının ardından polisle girdikleri çatışmada öldürülmüşlerdi.

Amerikan New York Times gazetesi ise IŞİD'in saldırı ile ilgili olarak çifti yönlendirdiği yolunda kanıt olmadığını yazdı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) saldırı ile ilgili incelemesini sürdürüyor.

Saldırının düzenlendiği sosyal yardım merkezinde bazı patlayıcı maddeler, çiftin evinde yapılan aramada da bazı silahlar ve binlerce mermi bulunmuştu.

'Terör eylemi' olarak soruşturulacak

'Terör eylemi' olarak soruşturulacak

FBI, ABD'nin California Eyaleti'nde 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı 'terör eylemi' olarak soruşturduklarını duyurdu.

FBI Los Angeles Direktör Yardımcısı David Bowdich gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın bu aşamadan itibaren FBI tarafından yürütüleceğini ve konunun, edinilen 'bilgi ve bulgular ışığında terör eylemi' olarak soruşturulacağını söyledi.

BBC Türkçe ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda