Görüş Bildir
Haberler
Euro Bölgesi Yunanistan ile Anlaştı

Euro Bölgesi Yunanistan ile Anlaştı

Deniz Gök
20.02.2015 - 22:13 Son Güncelleme: 21.02.2015 - 13:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan ve Euro bölgesi ülkeleri, kurtarma planının dört aylığına uzatılması konusunda anlaşmaya vardı.

Ağır borç yüküne sahip Yunanistan, Euro bölgesi ülkeleriyle kurtarma planını dört aylığına uzatma konusunda anlaştı. İki taraftan yetkililer anlaşma sağlandığını Reuters’a teyid etti.

Yunanistan’da Aleksis Tsipras liderliğindeki solcu hükümet, kurtarma planının altı aylığına uzatılmasını talep ediyordu. Mevcut plan, önümüzdeki hafta sona erecekti.

Görüşmelere katılan Avrupa Birliği Ekonomik ve Finansal İşler Komiseri Pierre Moscovici de akşam saatlerinde attığı tweet'te 'İlerliyoruz...' demişti.

Anlaşma sayesinde Yunanistan’ın gelecek ay parasız kalma ve Euro’dan çıkma ihtimali de şimdilik ortadan kalkmış oldu. Anlaşma, işbaşına gelen sol hükümetin ülkenin alacaklılarıyla uzun vadede borç yükünü hafifletmek için yapacağı görüşmeler için de elini rahatlatacak.

Şimdiye kadar Yunanistan’a sağlanan fonlara en büyük katkıyı yapan ülke olan Almanya, uzatma için Yunan hükümetinden ekonomik reformlar konusunda “önemli ilerlemeler” beklediğini açıklamıştı.

Euro bölgesi yetkilileri, varılan anlaşma uyarınca Yunan hükümetinin Pazartesi gününe kadar Eurogroup’a kurtarma paketi kapsamındaki süre boyunca alacağı önlemleri içeren bir mektup vermesi gerektiğini söyledi. Yetkililere göre anlaşmanın çerçevesi hakkında Yunanistan ve Almanya maliye bakanları ile IMF Başkanı’nın katıldığı ön görüşmelerde mutabakata varılmıştı. Daha sonra da Euro bölgesinde bulunan 19 ülke anlaşmayı kabul etti.

  • Kaynak: Reuters
Kaynak: http://www.bloomberght.com/haberler/h...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0