Görüş Bildir
Haberler
AB'den İngiltere'ye: Çıkış Süreci Gecikmemeli

AB'den İngiltere'ye: Çıkış Süreci Gecikmemeli

AB liderleri İngiltere'deki referandumu AB'den çıkma yanlılarının kazanmasının ardından, Londra'nın vakit geçirmeden birlikten ayrılma müzakerelerine başlaması gerektiğini söyledi ve gecikmenin belirsizliği uzatacağını vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Konseyi Başkanlık Meclisi direktörü Mark Rutte, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ın yaptığı ortak açıklamada, “İngiltere ile AB’den ayrılmasının koşulları ve hükümleri konusunda hızlı bir şekilde görüşmelere başlamaya hazırız” denildi.

Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma kararının “üzüntüyle karşılandığı ancak saygı duyulduğu” da ifade edilen açıklamada, “AB daha önce böyle bir durum ile karşılaşmadı; ancak, güçlü kalarak AB’nin barışı teşvik etme ve insanlarının refahını sağlama gibi değerlerini savunmaya devam edeceğiz” denildi.

İngiliz hükümetinden, kararı hızlı bir şekilde uygulamasının beklendiği vurgulanan açıklamaya, Birleşik Krallık’ın gelecekte AB’nin yakın ortaklarından birisinin olacağının umulduğu da eklendi.

Moody's İngiltere'nin kredi notunu düşürdü

Moody's İngiltere'nin kredi notunu düşürdü
İçeriğin Devamı Aşağıda

AB'den ayrılma kararının üzerine uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin kredi notunu düşürüp 'negatif'e çekti.

Ülkenin daha önce kredi notu 'durağan' seviyesindeydi.

Moody's referandum sonucunun 'belirsizlik sürecinin uzamasına' neden olacağını söyledi.

Kuruluşun açıklamasında, Brexit kararının 'ülkenin orta vadede büyüme görünümünde olumsuz etkileri olacağını' belirtildi ve 'düşük ekonomik büyümenin yaratacağı olumsuz etkiyle, İngiltere'nin mali planlarının zorlaşacağı' ifade edildi.

Protesto gösterileri

Protesto gösterileri

Referandum sonuçlarının açıklanmasıyla ülke genelinde protesto gösterileri de düzenlendi.

Brexit kararını protesto eden ve özellikle gençlerden oluşan bir grup Başbakanlık binası önünde toplanıp 'Sınırlara Hayır! Boris'e Hayır!' sloganları attı.

Londra'nın doğusunda da ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlendi. Kalabalık, mültecilere, göçmenlere destek sloganları atıp, Brexit kampanyasını desteleyen The Sun gazetesinin binasına yürüdü.

Glasgow ve Edinburgh'ta da benzer protestolar düzenlendi.

BBC Türkçe ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
9
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdem Gündoğdu

AB'den İngiltere'ye: "giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir".

Pasif Kullanıcı

AB: "nyse sn msglsn snrm kib bye."

çaylak yazar

Atara atar gidere gider AB çocuğuyuz şeklimiz yeter, demiş burada :D