Görüş Bildir
Haberler
Şanlıurfa ve Mardin'den Acı Haberler Geliyor: Can Kaybı 7'ye Yükseldi

etiket Şanlıurfa ve Mardin'den Acı Haberler Geliyor: Can Kaybı 7'ye Yükseldi

Havan ve roketlerin isabet ettiği Şanlıurfa ve Mardin'den acı haberler geliyor. Şanlıurfa Valiliği, saldırılarda biri bebek 3 kişinin şehit olduğunu, 46 kişinin de yaralandığını açıkladı. Mardin Valiliği de saldırılarda 3 şehit, 24 de yaralı olduğunu duyurdu. Şanlıurfa Valiliği ilerleyen saatlerde bir açıklama daha yaptı ve 11 yaşında bir çocuğun daha hayatını kaybettiğini aktardı. Can kaybı 7'ye yükselmiş oldu. 

Şanlıurfa Valiliği can kaybı açıklaması yaptı

Şanlıurfa Valiliği can kaybı açıklaması yaptı

Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada şunları aktardı:

'09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. 

Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.'

Şanlıurfa'da 11 yaşında çocuk hayatını kaybetti

Şanlıurfa'da 11 yaşında çocuk hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine teröristlerce atılan roket mermisi ile ağır yaralanan 11 yaşındaki Elif Terim, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şanlıurfa sınırındaki saldırılarda can kaybı 3'e yükseldi.

Şanlıurfa'da bir çocuk daha hayatını kaybetti

Şanlıurfa'da bir çocuk daha hayatını kaybetti

Şanlıurfa Valiliği ilerleyen saatlerde bir açıklama daha yaptı ve Suriye'de Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu 11 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklamada, PKK-PYD terör örgütü mensuplarınca, ilimiz Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Mazlum Güneş (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Mardin'de bir anne ve iki kızı hayatını kaybetti

Mardin'de bir anne ve iki kızı hayatını kaybetti

Mardin valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi:

'9 Ekim 2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin Nusaybin ilçemize isabet etmesi sonucu 12 yaşında Emine Yıldız, 15 yaşında Leyla Yıldız ve 48 yaşında anneleri Fatma Yıldız hedef alınarak şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermileri sonucu 24 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Nusaybin Devlet Hastanesi ve Mardin Devlet Hastanemize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.'

Milli Savunma Bakanlığı, "Teröristler halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırı yapıyor" paylaşımında bulundu.

Roketlerden birinin Yıldırım İlkokulu'na isabet ettiği bilgisi paylaşılmıştı.

Şanlıurfa Valiliği, 'Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından sınır hattında belirlenen bölgeleri "Özel Güvenlik Bölgesi" olarak ilan etmişti.

Bu kapsamda Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki tüm okullarda, Birecik'te ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda perşembe ve cuma günü eğitime ara verilmişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tugcemii

Bazı yavşak ülkeler dün harekat başladığında yalan fotoğraflarla Türkler sivilleri vuruyor diye haber yaptılar.Bugün teröristler sivillerimize zarar veriyor ... Devamını Gör

Lestat

Kundaktaki bebeği öldürüp, buna "özgürlük mücadelesi" diyen zihinlerinizi, insanlığınızı, kararmış kalplerinizi s*keyim.

eraycakal2

sansürleme direk yaz.. bunların alayını SİKMEK lazım..!!!

Sema candelen

Bir şey söyleyeyim mi çok saçma bir iş yapıyoruz. Al bu adamları iyice içimize sok yıllar sonra gel askerlerimizi sınırdan sok oraya yok okul bina yapıcaz ed... Devamını Gör