Görüş Bildir
Haberler
9 Adımda web sitesi nasıl yapılır?

9 Adımda web sitesi nasıl yapılır?

1.Web sitesi için ihtiyacımız olanlar

Hosting (Barındırıcı)

Domain (Alanadı)

Web site tasarımı

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alan adı, Sunucu panel bağlantısı

1. Alan adı, Sunucu panel bağlantısı

Satın aldığınız alanadınıza, panel üzerinden erişip barındırıcı yönlendirmelerini yapıyorsunuz. Yönlendirme yapıldıktan sonra yaklaşık olarak 1 gün içinde hosting ile alanadınızın DNS leri oturmuş oluyor.

3.Tasarım Belirleme

Bu bölümde, siteniz hangi alanda olacaksa o alan için bir tasarım belirlemek önemli. Zira online satış yapmak istiyorsanız, blog site tasarımı kurmanız çok mantıklı olmayacaktır. Tasarım işin en önemli aşamasıdır.

4.Tasarımdan yazılıma

Bu bölümde, Tasarladığımız web sitesini yazılıma dökmemiz gerekiyor. İşin en önemli noktasından biride burada başlıyor. Çünkü sitemizi tasarımdan yazılıma dökerken her platformda çalışabilir şekilde tasarlayamazsak bozuk platformladan sitemize gelenler siteye bakmadan geri gidebilirler.

5.Admin Panel Yapımı

Sunucumuzu ve alan adımızı açtık web sitemizi tasarladık yazılıma döktük. Sıra geldi sitemizi yönetebileceğimiz, kullanışlı bir panele. Admin panelde yapılan tüm değişiklikler anında sitemizde değişikliklere yol açacağından; ne yaptığımız ve nasıl yaptığımız çok önemlidir.

6.İnternet ortamına aktarma

Yaptığımız yazılımın testlerini yaptıktan sonra, satın aldığımız sunucumuza aktarıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7.Sosyal Medya ve Seo

Herşeyimiz tamamlandığında, artık sitemizi tanıtma adımına geçmemiz gerekir. Sitemizin adına sosyal medya hesapları açarak, sitemizi sosyal medyada’da tanıtmak olmazsa olmazlar arasındadır.

8.Reklam ver – Reklam al

Sitemizi insanlara tanıtabilmemiz için reklam vermek önemlidir. Bu sayede insanlar reklamlardan tıklayarak sitemize erişebilirler. Ayrıca belli bir hite ulaştığınızda sizde sitenize birçok platformdan reklam alarak gelir elde edebilirsiniz.

9.İçerik Üretmek – Blog

İnsanların google ya da  diğer arama motorlarından erişebilmesi için, sitenizde özgün ve ilgi çekici makele yazmak en önemli etkendir. Sitenize bir blog yapısı kurarak, her gün içerik eklemeniz insanların sitenize girmelerini ve burada zaman geçirmelerini sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın