Görüş Bildir
Haberler
80 Bin The Interview DVD'si Balonlarla Kuzey Kore'ye Bırakıldı

80 Bin The Interview DVD'si Balonlarla Kuzey Kore'ye Bırakıldı

Onedio Medya
08.04.2015 - 22:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Koreli bir aktivist, Kuzey Kore'nin diktatör liderini konu alan The Interview filminin DVD'lerini helyum balonlarıyla ülkeye dağıttı.

2014'ün Aralık ayından bu yana çok fazla gündeme gelen ve Sony'nin hacklenmesine sebep olan The Interview filmi, tüm siber saldırılara ve tehditlere rağmen internet üzerindenyayınlanmıştı. Kuzey Kore'nin yönetim şeklini ve dolayısıyla diktatör olarak tanımlanan lideri Kim Jong-un'u konu alan film, şimdi de bir aktivistin gerçekleştirdiği ilginç bir olay ile tekrar gündeme geldi.

Güney Koreli Lee Min-bok adında bir aktivist, The Interview filminin DVD'lerini balonlara yerleştirerek, yasaklar ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore'nin semalarından aşağıya bıraktı. Güney Kore ile Kuzey Kore sınırında hazırlanan balonlar ile 80 bin DVD'yi ülkeye dağıtan aktivist bir anda gündeme oturdu.

CNN'e konuşan Lee Min-bok, rejimin bu filmden nefret ettiğini; zira filmin Kim Jong-un'u bir tanrı olarak değil insan olarak gösterdiğini belirtti.

Lee Min-bok The Interview DVD'lerini bağlarken

CNN tarafından çekilen görüntülere göre, The Interview DVD'lerini helyum balonlarına bağlayan Lee Min-bok, balonun Kuzey Kore sınırına girmesinin akabinde DVD'leri aşağıya doğru salmaya başladı.

Aslında Lee Min-bok, yasaklar ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore'ye karşı harekete geçen tek aktivist değil. Zira geçtiğimiz Ocak ayında da başka aktivistler internetin ve medyanın sıkı bir şekilde denetim altında tutulduğu Kuzey Kore'ye aynı yöntem ile çeşitli DVD, flash bellek ve radyo yollamıştı.

Webmasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0