Görüş Bildir
Haberler
7 Adımda Ramazanı Sağlıklı Geçirin

7 Adımda Ramazanı Sağlıklı Geçirin

mugeozyurtsafak
27.06.2014 - 19:26 Son Güncelleme: 28.06.2014 - 14:03

7 Adımda Ramazanı Sağlıklı Geçirin

Onbir Ayın Sultanı Ramazan geldi çattı. Sağlıklı bir ramazan ayı için bu 7 öneriye kulak vermelisiniz...

Kaynak: http://mugesafak.com/Detay/99/7-adimd...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutlaka Savura Kalkın

1. Mutlaka Savura Kalkın

Kahvaltı günün en önemli öğünü olduğunu hatırlayın. Oruç boyunca tok ve enerjik hissetmek için mutlaka sahura kalkılmalıdır. Sahurda hazmı ve sindirimi kolay, yüksek enerji içeren, proteinli besinler tercih edilmelidir. Çorba, kahvaltılık gibi..

2. Çorba ile başlayın

2. Çorba ile başlayın

İftarda uzun süreli açlıktan s0nra birden yüklenilmemeli, hızlıca ve çok yemek yenilmemelidir. Orucunuzu su ve hurma ile açtıktan sonra 1 kase çorba içilmeli ve 20 dakika ara verildikten sonra ana yemeğe geçmelisiniz.

3. Yemeğinizi yavaş yiyin

3. Yemeğinizi yavaş yiyin

İftarda birden yüklenerek çok miktarda ve ağır yemekler yenildiğinde hazımsızlık ve gaz şikayeti olur. Bu nedenle iftarda yemeklerinizi küçük lokmalar halinde ve yavaş yavaş yemelisiniz.

4. Posayı arttırın

4. Posayı arttırın

Ramazan ayı süresince sindirim sisteminizin sağlığı için; yeterli su ve sıvı alımıyla beraber, posa içeriği fazla olan sebze yemeği ve bol yeşil salata, miktarına dikkat ederek meyve, tam tahıllı ekmek ve probiyotik yoğurt tüketebilirsiniz.

5. Pide yerine çavdar ekmeği tercih edin

5. Pide yerine çavdar ekmeği tercih edin

Ramazan pidesi'nin orta boyunun sekizde birlik bir diliminin bir dilim ekmek yerine geçtiğini bilerek, uygun miktarlarda tüketebilirsiniz. Unutmayın ki; Beyaz unla hazırlanmış sıcacık pide kan şekerinizi hızla yükseltir ve daha çok yemenize neden olur. Bunun yerine çavdar, tam buğday gibi esmer ekmek tüketmek tokluk hissi sağladığı için daha doğru bir tercih olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bol sıvı tüketin

6. Bol sıvı tüketin

Havaların sıcak olması nedeniyle vücuttan sıvı kaybı artacaktır. Kaybedilen su mutlaka yerine konulmalıdır. Bu nedenle sahur ve iftarda yeterli sıvı alımına dikkat edilmeli. İftardan sahura kadar olan süreçte sık aralıklarla su içilmelidir. Mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki ve meyve çayları, az şekerli komposto, limonata, ayran, cacık gibi içecekler de sıvı ihtiyacını karşılamak için tüketilebilir.

7. İftardan sonra yürüyün

7. İftardan sonra yürüyün

Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak, barsak hareketlerini düzenlemek ve kan şekeri dengesini sağlamak için egzersiz ihmal edilmemelidir. İftardan 1,5 saat sonra orta tempoda 20 – 30 dakika yürüyüş yapmak faydalı olacaktır.

Kaynak:  **http://mugesafak.com/Detay/99/7-adimda-ramazani-saglikli-gecirin.aspx**

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın