Görüş Bildir
Haberler
52. Kütüphane Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

52. Kütüphane Haftası Etkinliklerle Kutlanıyor

Batuhan
28.03.2016 - 10:56

Bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında 52’incisi kutlanacak olan Kütüphane Haftası’nın ana teması “Kütüphanelerin Uluslararası Kültürel Anlayışın Gelişmesine Katkıları” ve İstanbul teması “Kütüphaneler ve Çokkültürlülük” olarak belirlendi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta boyunca tüm kütüphanelerle ilgili sergi, sunum, kütüphane kullanıcısı oryantasyon eğitimi, konser gibi pek çok etkinlik düzenleyecek. 

Marmara Üniversitesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) İstanbul Şubesi, Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi’nde 29 Mart Salı günü “Kütüphaneler ve Çokkültürlülük” başlıklı panel düzenliyor. Etkinlik 9.30’da Marmara Üniversitesi Nadir Eserler Dijital Sergisi’nin açılışıyla başlayacak. Panele Güssün Güneş, Ahmet Oğuz İcimsoy, Yunus Uğur, M. Sabri Koz, Emin Nedret İşli, Yılmaz Holtz-Erşahin, Esin Sultan Oğuz, Selçuk Aydın, TKD İstanbul Şube Başkanı Mustafa Özyürek katılacak.

Harvard’dan bir konuk: Robert Darnton

Harvard’dan bir konuk: Robert Darnton

Koç Üniversitesi Yayınları ve Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi, 52. Kütüphane Haftası kapsamında 31 Mart Perşembe günü saat 17.00’de ANAMED Oditoryumu’nda “Kültür Tarihi ve Kütüphaneler: Geçmiş ve Gelecek” başlıklı bir panel düzenleyecek. Koç Üniversitesi AKMED Direktörü Levent Yılmaz ve Hacettepe Üniversitesi'nden Yaşar Tonta'nın sunumlarıyla başlayacak olan etkinlik, ünlü kültür tarihçisi ve Harvard Üniversitesi'nin emekli kütüphane müdürü Robert Darnton'ın konuşmasıyla kapanacak. Simültane tercüme yapılacak etkinlik ücretsiz ve halka açık. 

Bu hafta bağlamında, 20. yaşını kutlayan Yeditepe Üniversitesi Bilgi Merkezi, 28 Mart Pazartesi saat 12.30’da sinema oyuncusu İzzet Günay’ın katılımıyla “İzzet Günay Koleksiyonu” açılışı ve söyleşisini Bilgi Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirecek. Aynı gün 16.00’da Doç. Dr. Erol Yılmaz’ın 'Ekmek, Su, Kitap ve Kütüphane' başlıklı konuşması Mavi Salon’da, 29 Mart Salı saat 13.00’de ise Yeşil Salon’da Akilah Azra Kohen söyleşisi izlenebilecek.

29 Mart Salı günü Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi, Bilge Kadın Platformu üyeleri ve Kadın Meclisi üyeleri Kadın Eserleri Kütüphanesi’ni ziyaret edecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde “Tarihi Mekânımızda Yeşilçam’ a Yolculuk” başlıklı sunum gerçekleşecek. Konuşmacılar Seçil Özyıldırım ve Vadullah Taş.

Kadıköy Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi’nde 29 Mart Salı günü saat 10.30’da yazar Ayşe Sarısayın “Çocukluğumun Kitapları: Dünyaya Açılan Kapı” başlıklı bir söyleşi yapacak.

İSTEK Belde Okulları’nda 29 Mart Salı günü 13.55’te Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı Nuran Direk “Düşün Patikaları” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

İstanbul’u keşfet

İstanbul’u keşfet

Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini ele alarak İstanbul üzerine araştırmalar yapan, aynı zamanda her kesimden ziyaretçiye açık bir kütüphane olarak hizmet veren İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, “52. Kütüphaneler Haftası”nı bir dizi etkinlikle kutluyor:

29 Mart Salı, 19.00’da Prof.Dr. Baha Tanman ile sergi turu “Şişli Camii: Erken Cumhuriyet Döneminde Bir Osmanlı Yapısı”;

30 Mart Çarşamba,15.00-17.00 Doç.Dr. Işıl İlknur Sert’in yapacağı “Bilimsel Bilgiye Erişimde Araştırma Kütüphanelerinin Rolü ve Önemi” sunumu.

31 Mart Perşembe,14.00 Gizem Gülcan ile Kütüphane Turu;

2 Nisan Cumartesi, 15.00-17.00 Haldun Hürel’in yapacağı “Dünü ve Bugünü ile Evrenin Göz Bebeği, Efsanevi İstanbul Yarımadası” sunumu.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın