Görüş Bildir
Haberler
50+1 Barajının Aşağı Çekilmesi Tartışmalarına Erdoğan'dan Cevap: 'Bunu Gündeme Getirmek Siyasetçi Ciddiyetiyle Bağdaşmaz'

50+1 Barajının Aşağı Çekilmesi Tartışmalarına Erdoğan'dan Cevap: 'Bunu Gündeme Getirmek Siyasetçi Ciddiyetiyle Bağdaşmaz'

Batuhan
01.10.2019 - 18:18

Meclis'te yeni yasama yılının başlamasının ardından TBMM çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan 50+1 tartışmasına ilişkin sorulara “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Meclis’e ön hazırlığımızı getirebiliriz.' demişti. Ancak akşam resepsiyonda tekrar konuşan Erdoğan bu kez 'Yüzde 50+1 için teklif getirilmesi muhalefetin işidir. Revize etmemiz ciddiyetle bağdaşmaz. Muhalefetten ne gelirse gelsin değerlendirmeye, tartışmaya açığız.'dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda, 27. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz" 🎥

Eski bakanlardan Faruk Çelik'in ortaya attığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Yüzde 50+1' zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına yönelik tartışmalara değinen Erdoğan, bu konuda bir çalışma yaparak Meclis'e getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Erdoğan “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis'tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de Erdoğan 'Bir yıl önce milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek asıl milleti o yorar. Daha yeni çıkardık'' değerlendirmesinde bulundu.

"Muhalefetin yapacağı bir iştir"

"Muhalefetin yapacağı bir iştir"

Akşam saatlerinde Meclis'te yeni yasama yılının başlaması nedeniyle yapılan resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez de 'Bunu revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faruk Çelik ne demişti?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
122
81
11
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Oylar düştü sıçıyoruz. 50+1 riskli.... Yok yav. En iyisi hiç seçimle uğraşmamak.... :)

hamsi-bogart

BUNLAR GEREK DUYSUNLAR,AZ OY ALAN BAŞKAN SEÇİLSİN DİYE KANUN BİLE ÇIKARABİLİRLER.

ZuLmeT

Kayseri'de "Yimedi Ellâm" derler...