Görüş Bildir
Haberler
450 Bin Tercih Kaşesi Satın Alacak Olan YSK: Erken Seçim İşareti Değil

450 Bin Tercih Kaşesi Satın Alacak Olan YSK: Erken Seçim İşareti Değil

Yüksek Seçim Kurulu, 450 bin adet tercih kaşesi için ihaleye çıkmaya karar verdi. 'Erken seçim' tartışmaları üzerine açıklama yapan YSK, bunun bir erken seçim belirtisi olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Seçim Kurumu, tercih kaşesi satın almak için ihaleye çıkmasının erken seçim veya referandum sinyali olduğuna dair iddiaları yalanladı.

Bloomberg'e açıklama yapan YSK, ihalenin erken seçim işareti olmadığını söyledi.

Kurul, daha önce kullanılan kaşelerin önemli kısmının hasar gördüğünü, bu ihalenin stokları belli seviyede tutmak için rutin uygulama olduğu belirtildi. 

Devlet Malzeme Ofisi'nin Resmi Gazete'de yayınlanan ilanına göre Yüksek Seçim Kurulu'nun 450 bin kaşe alacağı açıklanmıştı.

Resmi Gazete'nin bugünkü nüshasında yayınlanan ilanda, 'Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı İhtiyacı 450.000 adet Tercih Kaşesi, teknik şartnamesine uygun olarak Ofisimiz ticari şartnamesi ile ihale ek şartlar listesinde belirtilen şartlarla göre iç piyasadan açık teklif usulü ile satın alınacaktır ifadeleri kullanıldı. 

Teklifler için son tarih olarak 13 Mayıs belirlendi.

AK Parti'li yetkililer ve analistler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemini getirecek anayasa değişikliğinin bir an önce hayata geçirilmesini istediğini ve işaret edeceği yeni başbakan ile TBMM'de anayasa değişikliği için gerekli 367 sandalyeyi kazanmaya çalışacağını belirtmişlerdi.

Reuters'a konuşan AK Parti kaynakları MHP ve HDP'nin oylarının baraj altında kalacağı beklentisiyle Ekim ayında erken seçime gidilebileceğini ifade etmişlerdi.

Bloomberg ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın