Görüş Bildir
Haberler
3. Lig'de Şike İtirafı

3. Lig'de Şike İtirafı

Batuhan
20.04.2015 - 16:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

TFF 3.Lig 2.Grup'ta 31 puanla 15.sırada yer alan ve ligde çok kritik 3 maç oynayacak olan Kırmızı Beyazlılar'da takım kaptanı Emin Çelik, geçtiğimiz hafta oynanan ve ev sahibi ekibin 2-1 kazandığı Çine Madranspor maçı sonrasında süresiz kadro dışı bırakılmıştı.

Başkan açıkladı

Halide Edip Adıvarspor’un kurulduğu günden bu yana Başkanlığını yapan ve Şişli temsilcisini çok büyük zorluklara rağmen 2.Amatör Ligden 3.Lige taşıyan ve bu uğurda evini ve arabasını dahi Kulübüne gelir getirmek için satan Başkan Sedat Cengiz, kamuoyunu şok edecek açıklamalarda bulundu.

'50 bin TL teklif edilmiş'

'Bir adama sevgimiz ne kadar büyük olursa nefretimiz de o kadar büyük olur' diyerek sözlerine başlayan Sedat Cengiz şunları kaydetti: 'Çine Madranspor maçı öncesinde futbolcumuz Emin Çelik’e bir kişi tarafından maçı kaybetmemiz karşılığında 50 bin TL teklif edilmiş. Futbolcu da bu teklifi takımımızdan birkaç oyuncuya götürmüş. Cuma günü bu olay gelişiyor. Allah’a hamd ediyorum ki, benim futbolcularım bu teklifi anında reddetmişler ancak o an için bana söylemeye de çekinmişler. 'Başkan’ın tepkisi nasıl olur, biz bunu nasıl anlatırız' diye düşünmüş ve aralarında konuşup 'maçı kazanır sonra Başkan’ın karşısına çıkarız' demişler… Hadise, maçtan sonra bize intikal etti. Futbolcularım bana geldiler ve durumu tek, tek anlattılar. Biz de anında olayın muhatabı olan futbolcuyu karşımıza aldık ve kendisinden bu olayı dinledik.

'Teklif aldığını kabul etti'

Cengiz şöyle devam etti: 'Konu bize gelince biz de futbolcu Emin Çelik’i dinlemeye karar verdik ve maalesef futbolcu görüşmemizde bu olayı kabul etti. 'Bana böyle bir teklif geldi. Paraya ihtiyacım vardı, borcum vardı o yüzden yaptım' dedi. Bizim yaptığımız araştırmalara göre bu olaya karışan başka futbolcumuz yok. Emin’in bizde konuyu anlatan ve kabul eden yazılı ifadesi var. O da bizde mevcut. Olay tarafımızdan Türkiye Futbol Federasyonu’na intikal etti. Akabinde Cumhuriyet Savcılığı da olaya müdahil olacak. Olayın ardından kim ya da kimler var. Kişi mi yoksa kişiler mi var, yoksa başkaları mı var hepsi ortaya çıkacak' dedi.

'Bu olay beni derinden yaraladı'

'Allah'ın izniyle bu takımı kümede bırakacağız' diyen Başkan Cengiz, 2-3 haftadır takımda bu olayın moral bozukluğunu yaşadıklarını sözlerine eklerken, 'benim en büyük üzüntüm bir futbolcumun böylesine çirkin bir olaya karışmaya tenezzül etmesidir. Ben Halide Edip Adıvar’ın Başkanı olarak Kulübümü evladım gibi gördüm, çok büyük uğraşlar verdim, hayatımı Halide Edip Adıvarspor’a adadım, sporcularıma hep Baba gibi yaklaştım ancak bu olay beni derinden yaraladı' dedi.

'Futbolcularıma sonsuz güven duyuyorum'

Cengiz, dün kaybettikleri Derincespor maçında da tam anlamıyla bir Hakem faciası yaşadıklarını da söyledi. Kalan üç maçlarını kazanacaklarını ifade eden Kırmızı-Beyazlıların Başkanı 'Önümüzde oynayacağımız üç zorlu maçımız var. Biz bu üç maçımızı da kazanacak güce sahibiz. Bu üç maçlık periyotta en büyük rakibimiz konumunda olan Refahiyespor ile deplasmanda karşılaşacağız. Ben teknik kadroma ve futbolcularıma sonsuz güven duyuyorum. Sezon sonunda ligde kalacağımıza inancım sonsuz' şeklinde konuştu.

74.dakikada oyuna girdi

Olayda adı geçen ve 'müsabakanın sonucunu etkilemeye teşebbüs' iddiası ile Türkiye Futbol Federasyonu’na şikayet edilen futbolcu Emin Çelik, Çine Yüksel Yalova Stadında oynanan maçın 74.dakikasında oyuna girmiş, Çine Madranspor maçı 81.dakikada bulduğu golle 2-1 kazanmıştı.

Yerelfutbol.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0