Görüş Bildir
Haberler
26. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Filmleri Açıklandı

26. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Filmleri Açıklandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Film Festivali'nden taze bilgiler gelmeye devam ediyor.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından  TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Halkbank ana sponsorluğunda düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali bu sene için geri sayım sürerken, ulusal uzun film kategorisinde yarışacak filmler de bugün itibariyle belli oldu

Bu sene 23 Nisan - 03 Mayıs 2015 tarihleri arasında 26. kez Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak olan Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ulusal uzun film kategorisinde yarışacak filmler Prof. Dr. Oğuz Onaran, Prof. Dr. Seçil Büker, Öğretim Görevlisi Dr. Ali Karadoğan’dan oluşan ön jürinin seçimleri ile belirlendi:

Annemin Şarkısı (Yönetmen: Erol Mintaş; Oyuncular:Feyyaz Duman, Zübeyde Ronahi, Nesrin Cavadzade, Aziz Çapkurt)

Asasız Musa (Yönetmen: Aydın Orak; Oyuncular: Turgay Tanülkü, Aydın Orak, Selamo, Şenay Aydın, Murat Toprak, Rahşan Anter, Dicle Anter, Anter Anter)

Balık (Yönetmen: Derviş Zaim; Oyuncular: Bülent İnal, Sanem Çelik, Myroslava Kostyeva, Gizem Akman)

Çekmeköy Underground (Yönetmen: Aysim Türkmen; Oyuncular: Can Sipahi, Kerem Can, Gözde Kocaoğlu, Barış Gönenen) 

Dağ Çiçeği (Yönetmen: Caner Canerik; Oyuncular: Aygül Aras, Mevla Dalgıç, İsmail Geçer, Kemal Karabulut,  Canan Çakır)

Firak (Yönetmen: Halil Özer; Oyuncular: Canan Atalay, Oktay Gürsoy, Barış Gönenen, İsmail Karagöz)

İçimdeki İnsan (Yönetmen: Aydın Sayman; Oyuncular: Vedat Erincin, Suavi Eren, Füsun Demirel, Şebnem Bozoklu, Macit Koper, Menderes Samancılar, Melek Şahin, Murat Karasu, Rıza Sönmez)

Neden Tarkovski Olamıyorum (Yönetmen: Murat Düzgünoğlu; Oyuncular: Tansu Biçer, Esra Kızıldoğan, Menderes Samancılar, Vuslat Saraçoğlu, Tülay Bursa, Recep Yener, Hüseyin Baylan, Hakan Karsak, Kadim Yaşar)

Sesime Gel (Yönetmen: Hüseyin Karabey; Oyuncular: Feride Gezer, Melek Ülger, Tuncay Akdemir, Muhsin Tokçu, Ali Tekbaş, Muhsin Tokçu, Emrah Özdemir)

Yarışmalı bölüm için finale kalan bu 9 film yönetmen Onur Ünlü’nün başkanlığında, Demet EvgarÇiçek KahramanEmrah SerbesSerkan Keskin’in de yer aldığı seçici kurul tarafından değerlendirilmeye alınacak. Yarışmaya başvuran filmler En İyi Film, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü ve En İyi Yönetmen Ödülleri dahil olmak üzere 18 ayrı ödül kategorisi için yarışacak. Genç sinemacılara önem veren AUFF, Umut Veren Kategorisi ile de ilk filmleriyle festivale katılmış yönetmen, senaryo yazarları ve oyuncular ödüllendiriyor.

Festival kapsamında verilecek olan “SİYAD En İyi Film” ödülü için Sinema Yazarları Derneği jürisi ise Sevin Okyay, Övgü Gökçe ve Kerem Akça isimlerinden oluşacak. 

Festivale daha önceden başvuru yapmış olan Nesimi Yetik imzalı Toz Ruhu filmi ise yarışma Jürisi başkanı Onur Ünlü’nün filme verdiği destekten dolayı, yönetmenin kararıyla çekildiğini açıkladı. 

Festivalde ayrıca GeceO.H.A., Beni Sen Anlat ve Kuzu filmleri özel gösterimlerle seyirci karşısına çıkacak.

Bu yıl yine pek çok sanatçı, sinemacı, akademisyen ve konuğu sinemaseverlerle buluşturan festivalin kapanış gecesi, 2 Mayıs Cumartesi günü, saat 19.30’da, DTCF Farabi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Gecede düzenlenen törenle ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında verilen ödüller sahiplerini bulacak.

Festival hakkında detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz

Beyazperde

Kaynak: http://www.beyazperde.com/haberler/fi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0