Görüş Bildir
Haberler
21 Ocak Cumartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Hafta Sonu Yağmur Yağacak mı?

21 Ocak Cumartesi Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Hafta Sonu Yağmur Yağacak mı?

Müge Kakşi
21.01.2023 - 01:12

Yurt genelinde hava sıcaklıkları bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, MGM'den şiddetli yağış uyarısı geldi. Cumartesi günü plan yapacak vatandaşlar, havanın nasıl olacağını merak ediyor. Peki bugün hava nasıl olacak? Cumartesi yağmur yağacak mı? İşte 21 Ocak Cumartesi İzmir, Ankara, İstanbul ve yurt geneli hava durumu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün (21 Ocak) Hava Nasıl Olacak?

Bugün (21 Ocak) Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç), Burdur'un doğusu ile Isparta ve Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat)olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yarın Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneyi ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat)olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

21 Ocak Cumartesi Ankara Hava Durumu

21 Ocak Cumartesi Ankara Hava Durumu

Ankara'da bugün en yüksek sıcaklık 13 derece, en düşük sıcaklık ise 1 derece olacak. Havanın ise gün boyu az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

21 Ocak Cumartesi İstanbul Hava Durumu

21 Ocak Cumartesi İstanbul Hava Durumu

İstanbul'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 16 derece, en düşük 11 derece olacağı tahmin ediliyor. Havanın ise gün boyu parçalı bulutlu olması bekleniyor.

21 Ocak Cumartesi İzmir Hava Durumu

21 Ocak Cumartesi İzmir Hava Durumu

İzmir'de bugün en yüksek hava sıcaklığının 17 derece, en düşük 10 derece olması bekleniyor. Havanın ise günün ilk saatlerinde bulutlu, öğlenden sonra yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın