Görüş Bildir
Haberler
YKS
2021 ÖSYM Sınav Takvimi: KPSS, ALES, YKS ve MSÜ Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2021 ÖSYM Sınav Takvimi: KPSS, ALES, YKS ve MSÜ Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Devlet kadrolarına atanmak için sınavlara hazırlanan milyonlarca vatandaş, ÖSYM sınav takvimini merak ediyordu. Geçtiğimiz sene koronavirüs sebebiyle birçok sınav ertelenmek zorunda kalmıştı. ÖSYM, 2021 yılında yapacağı sınavların takvimini duyurdu. İşte KPSS, ALES, YKS gibi milyonlarca vatandaşın katılacağı sınavların başvuru tarihleri ve sınav

takvimleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

2021 KPSS Sınavı Ne Zaman?

2021 KPSS Sınavı Ne Zaman?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı 1 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak. KPSS başvuruları 28 Mayıs ile 14 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Sınav sonuçları ise 16 Eylül’de duyurulacak.

ALES Sınavı Ne Zaman?

ALES Sınavı Ne Zaman?

ÖSYM, 2021 yılı içerisinde üç kez ALES sınavı yapacak. ALES/1 2 Mayıs’ta, ALES/2 19 Eylül’de ve ALES/3 21 Aralık’ta yapılacak.

YKS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milyonlarca üniversite adayı öğrencinin katılacağı YKS sınavlarının ilki 26 Haziran’da, AYT ve YDT oturumları ise 27 Haziran’da yapılacak. 4 Şubat’ta başlayan YKS başvuruları 2 Mart’a kadar yapılabilecek. ÖSYM YKS sonuçlarını ise 4 Ağustos’ta duyuracak.

MSÜ Sınavı Ne Zaman?

MSÜ Sınavı Ne Zaman?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 4 Nisan 2021 tarihinde yapılacak. 27 Ocak’ta başlayan MSÜ başvuruları 23 Şubat’ta sona erecek. MSÜ sonuçları 29 Nisan’da açıklanacak.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın