Görüş Bildir
Haberler
2021 Eurovision Finali Ne Zaman? Eurovision Hangi Kanalda Saat Kaçta?

2021 Eurovision Finali Ne Zaman? Eurovision Hangi Kanalda Saat Kaçta?

Müge Kakşi
22.05.2021 - 21:32

Bu yıl 65.'si düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması yarı finali 20 Mayıs'ta sona erdi. 39 ülkenin katıldığı Eurovision finalinin ise ne zaman yapılacağı oldukça merak ediliyor. Peki Eurovision ne zaman? Eurovision hangi kanalda ve saat kaçta? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eurovision Hangi Kanalda ve Saat Kaçta?

Eurovision Hangi Kanalda ve Saat Kaçta?

39 ülkenin katıldığı yarışma bu yıl 18 ile 22 Mayıs arasında yapılıyor. Yarı finaller 18 ve 20 Mayıs'ta sona erdi. Büyük final ise 22 Mayıs'ta yani bu gece gerçekleşecek . 

Eurovision 2021, ülkemizde 'Eurovision Song Contest' resmi YouTube hesabı üzerinden canlı yayında takip edilecek.

Türkiye, TRT Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamayla 2013'ten beri Eurovision'a katılmıyor. Eurovision resmi sitesinde Türkiye'nin şarkı yarışmasına son kez 2012'de katıldığını, TRT'nin çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Eurovision, TRT'nin Avrupa Yayın Birliği'nin bir üyesi olmaya devam ettiğini, istediği zaman yarışmaya yeniden katılma hakkı olduğunu belirtmişti.

Yarı finaller ve finale 3 bin 500'er seyircinin alınacağı yarışmada, ekipteki herhangi bir kişide koronavirüs saptanan ülke temsilcilerinin salona girmesine izin verilmeyecek.Eurovision 2021, Türkiye saatiyle saat 22.00'de 'Eurovision Song Contest' resmi YouTube hesabı üzerinden canlı yayında takip edilecek.

Eurovision'da Finale Kalanlar

Eurovision'da Finale Kalanlar

Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen Eurovision 2021 bu yıl virüs tedbirleri altında gerçekleşiyor.

Seyircilerin salona girebilmesi için, son 24 saat içinde alınmış negatif test sonucu göstermelerinin zorunlu kılındığı gecede, finalde yarışacak olan 20 ülke belirlenmiş oldu.

Ev sahibi ülke ile birlikte ‘Büyük Beşli’ tabir edilen Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere direkt olarak finale katılıyor.

Bu sebeple 2019'da birinciliği elde eden Hollanda, 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nı düzenleme hakkını kazandı.

İşte finale kalan ülkelerin tam listesi;

Kıbrıs, Arnavutluk, İsrail, Belçika, Rusya, Malta, Portekiz, Sırbistan, Birleşik Krallık, Yunanistan, İsviçre, İzlanda, İspanya, Moldova, Almanya, Finlandiya, Bulgaristan, Litvanya, Ukrayna, Fransa, Azerbaycan, Norveç, Hollanda, İtalya, İsveç, San Marino.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın