Görüş Bildir
Haberler
2021'de Yeni Bir Hobi Edinmek İsteyenler İçin Birbirinden Eğlenceli Öneriler

2021'de Yeni Bir Hobi Edinmek İsteyenler İçin Birbirinden Eğlenceli Öneriler

R.G.
01.02.2021 - 12:41

Bir hobiye sahip olmak ve onun için zaman ayırmak hem ruhunuzu hem zihninizi dinlendirmek için en etkili yollardan biri. 2021'de yeni bir hobi edinmek istiyorsanız sizler için birkaç öneri hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koleksiyon yapmak

Koleksiyon yapmak

Şişe kapağı, eski para, pul, kartpostal, kalem, defter, sinema bileti, otobüs/tren biletleri, peçete... Aklınıza ne geliyorsa, neden hoşlanıyorsanız onu biriktirip koleksiyon oluşturabilirsiniz.

Yabancı dil öğrenmek

Yabancı dil öğrenmek

Dil öğrenmek zihni aktif tutan bir hobi olduğundan dolayı, yaşlılıkta demans gibi problemlerin oluşmasını engelleme özelliğine sahip. İngilizce, Fransızca, Japonca hatta unutulmaya yüz tutmuş İrlanda dilini bile öğrenebileceğiniz ücretsiz online siteler mevcut. Para harcamanıza gerek olmayan hobilerden biri daha...

Online dersler almak

Online dersler almak

İlgilendiğiniz bir alanı ya da öğrenmek istediğiniz bir yeteneği zamanınız olmadığı için erteliyorsanız online eğitimle ev ortamında bu bilgi ve yeteneklere ulaşmak mümkün. Girişimcilik, programlama, web sitesi kurma, blog yazma gibi eğitimler alabileceğiniz gibi İngilizce biliyorsanız pek çok yabancı üniversitenin online derslerine ya da kurslarına da katılabilirsiniz.

Resim yapmak

Resim yapmak

Çok pratik yaparak siz de en az yetenekli kişiler kadar el sanatlarında başarılı olabilirsiniz. Tek gereken azim, malzeme ve internet. Sulu boya, yağlı boya, akrilik ya da kara kalem resim yapmayla alakalı internette pek çok video bulabilir, bunları izleyerek pratik yapabilirsiniz.

Kaligrafi öğrenmek

Kaligrafi öğrenmek

Kaligrafiyle alakalı internette ücretsiz pek çok uygulama videosu bulabilirsiniz. Bunları izleyerek ve bol pratik yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca bu işle uğraşan kişiler tarafından yayınlanan ücretsiz pratik kağıtlarının çıktısını alarak da çalışabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitki yetiştirmek

Bitki yetiştirmek

Rengarenk çiçeklerin enteresan dünyasına dalacağınız ya da balkonunuzu mini bir bahçeye çevirebileceğiniz bir hobi edinebilirsiniz. Bir anda kendinizi tohum takası yaparken ya da envai çeşit bitkinin ismini ezberlerken bulabilirsiniz. Ayrıca bitkilerle ve toprakla uğraşmak vücuttaki statik elektriği toplamasıyla hem fiziksel hem de psikolojik bir rahatlama sağlıyor.

Mektup/kartpostal yazmak

Mektup/kartpostal yazmak

Artık saniyeler içerisinde kilometrelerce ötede bulunan bir kişiye elektronik mektup yazabiliyor olsak da eski usul mektuplaşmanın yeri ayrı. Sevdiklerinize kendi el yazınızla yazdığınız, rengarenk pullar yapıştırdığınız mektuplar göndererek onları şaşırtabilirsiniz. Ayrıca dünyanın dört bir yanından kartpostal ve mektup kültürünü yaşatmak isteyen insanların bulunduğu sitelere üye olabilirsiniz.

Enstrüman çalmak

Enstrüman çalmak

Keman, piyano, ukulele ya da kalimba... İnternette bulunan pek çok videoyla çalmak istediğiniz enstrümanda belirli bir seviyeye gelebilirsiniz. Daha kompleks çalgılar için ise özel ders almanız gerekebilir. Enstrüman çalmayı hobi edinerek müziğin rahatlatıcı etkisine kendinizi bırakın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
110
63
31
21
19
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
g

para yok

Hazal Acarsoy

sağol hiç aklıma gelmemişti

Ayça Terzi

Bunlar mı? Çok sağolun ya Ben bunlardan bile sıkılırım