Görüş Bildir
Haberler
UEFA, 2020 Avrupa Şampiyonsı'nın Oynanacağı Şehirleri Belirledi

UEFA, 2020 Avrupa Şampiyonsı'nın Oynanacağı Şehirleri Belirledi

Batuhan
19.09.2014 - 14:35 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 16:10

13 ülkenin ortaklaşa ev sahipliği yapacağı UEFA Euro 2020’nin yarı final ve final karşılaşmalarına Wembley stadyumunun ev sahipliği yapacağı açıklandı.

UEFA Başkanı Michel Platini’nin UEFA’nın 60. yılı olması nedeniyle yaptığı öneriyle 2020 yılında yapılacak olan UEFA Avrupa Şampiyonası’nın 13 farklı ülkenin 13 farklı kentinde oynanması kararlaştırılmıştı.

Bu kararın daha sonra yapılacak olan turnuvalarda da uygulanması düşünülüyor. Eğer 2020’de yeterli başarı sağlanırsa, 2024 ve sonrasında gelecek yıllarda UEFA Avrupa Şampiyonası birçok ülkenin ortaklaşa ev sahipliğinde yapılacak.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak 13 ülke ve şehirler, İngiltere / Londra, Azerbaycan / Bakü, Almanya / Münih, İtalya / Roma, Rusya / St Petersburg, Belçika / Brüksel, Danimarka / Kopenhag, Macaristan / Budapeşte, Hollanda / Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti / Dublin, Romanya / Bükreş, İskoçya / Glasgow ve İspanya / Bilbao olarak belirlendi.

Yarı final ve final mücadeleleri için İngiltere’nin yanısıra Almanya da teklif sunmuştu. UEFA tercihini İngiltere’den yana kullandı. Öte yandan Beyaz Rusya, Bulgaristan, Makedonya, İsrail, İsveç ve Galler de adaylık başvurusu yapmış ancak reddedilmişti. UEFA’nın kriterleri doğrultusunda grup maçları en az 50 bin, çeyrek final maçları en az 60 bin ve yarı final ile final maçları en az 70 bin kişi kapasiteli statlarda oynanacak.

Grup maçlarına ev sahipliği yapacak ülkeler

Belçika / Brüksel

Danimarka / Kopenhag

Macaristan / Budapeşte

Hollanda / Amsterdam

İrlanda Cumhuriyeti / Dublin

Romanya / Bükreş

İskoçya / Glasgow

İspanya / Bilbao

Çeyrek final karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak ülkeler

Azerbaycan / Bakü

Almanya / Münih

İtalya / Roma

Rusya / St Petersburg

Yarı final ve finale ev sahipliği yapacak ülke

İngiltere / Londra / Wembley Stadyumu

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/euro-2020-fin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
0
0
0