Görüş Bildir
Haberler
2018'in Unutulan Çocukları: UNICEF Yılın Fotoğrafı Ödülleri Açıklandı

2018'in Unutulan Çocukları: UNICEF Yılın Fotoğrafı Ödülleri Açıklandı

Emre Ordu
26.12.2018 - 22:52 Son Güncelleme: 27.12.2018 - 08:50

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ailesinden kötü muamele gören ya da unutulan çocuklar temasını ele aldığı bu yılki fotoğraf ödüllerinin sahiplerini açıkladı. Birincilik, İspanyol fotoğrafçı Antonio Aragon Renuncio'nun oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, birincilik ödülünü alan Renuncio, Togolu bir çocuğun fotoğrafını çekmişti. Fotoğraf, Togo'nun Bombouaka kentindeki bir sığınma evinde çekildi. Engelli olduğu için ailesi tarafından dışlandığı için bu merkeze sığınan Togolu çocuk, fotoğrafta protez bacaklarıyla otururken görülüyor.

Her şeye rağmen umut...

Her şeye rağmen umut...

O, sığınma evinde kalan yaklaşık 70 çocuktan biri.

Renuncio, çocuğun fotoğrafını, sığınma evine düzenli olarak yaptığı ziyaretlerden birinde çekmiş. Fotoğraf, çocuğun, yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayata dair umudunu hâlâ sürdürdüğü izlenimini de veriyor.

UNICEF Almanya'nın başkanı Elke Büdenbender, 'Çocuklar genellikle, en zor durumda olsalar bile geleceğe bakma ve hayata güvenmeye devam etme konusunda güçlü kalabiliyorlar' diyor.

İkincilik ödülü Bangladeş'teki bir sığınma kampından

İkincilik ödülü Bangladeş'teki bir sığınma kampından
İçeriğin Devamı Aşağıda

UNICEF, ikincilik ödülünü Bangladeşli fotoğrafçı Turjoy Chowdhury'ye verdi.

Chowdhury, sığınmacı kampındaki 18 günlük bir bebeğin fotoğrafını çekmişti. Bebek, annesine verilen renkli şallara sarılıydı. Fotoğraf çekildiğinde henüz bir ismi bile yoktu.

Bebeğin annesi, hamileyken, Myanmar'daki Rohingya Müslümanlarına yönelik şiddetten kaçarak Bangladeş'teki kampa sığınmıştı.

Üçüncülüğü getiren karedeki Filistinli Muhammed nadir görülen bir hastalıkla mücadele ediyor

Üçüncülüğü getiren karedeki Filistinli Muhammed nadir görülen bir hastalıkla mücadele ediyor

Üçüncülük ödülü ise İsrailli fotoğrafçı Rina Castelnuovo'nun oldu. Castelnuovo, kısaca 'Muhi' diye çağrılan Filistinli Muhammed'in fotoğrafını çekmişti.

Bir Hamas aktivistinin oğlu olarak dünyaya gelen Muhammed, nadir görülen bir bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle tedavi için İsrail'e götürülmüştü. İsrail'de kol ve bacaklarının bir bölümü kesilmek zorunda kaldı.

Dokuz yaşındaki Muhammed, dedesiyle birlikte yaşıyor. Annesi birkaç yılda bir ziyaretine gelebiliyor. Babası ise 'düşman topraklarından' dönmesini istiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
40
9
8
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Rushidoğlu

Güzel şeyler çeksenize. Her sene yok Yemen'de ölen çocuğu ya da Afrika'daki göbeği şişmiş çocuğu seçiyorlar. Artık bi' anlamı kalmadı bu şeylerin. Bu aç çocu... Devamını Gör

İki senedir. Ege'de , Meriç'ten boğulan yavruları da hatırlayınız. Anne babaları doğru ya da yanlış -burası başka mesele- ülkelerinden giderken serin sulard... Devamını Gör