Görüş Bildir
Haberler
2018'de Daha Mutlu Olmak İçin Gerçekleştirilmesi Öngörülen En Trend Sağlık Eğilimleri

2018'de Daha Mutlu Olmak İçin Gerçekleştirilmesi Öngörülen En Trend Sağlık Eğilimleri

Sosyal medya sitesi, Pinterest panolarımızı bu yıl sağlıklı yemek tarifleri ve evde yapılan egzersizlerle doldurduktan sonra 2018 yılı için en çok öngörülen eğilimleri yayınladı. Pinterest, popülaritesini artıran ve küresel verilerle desteklenen eğilimlere dayanarak, yeni trendlerin bir listesini hazırladı ve önümüzdeki yıl bu eğilimlerin daha da büyümesi bekleniyor.

Kaynak: 1

1. Hava fritözleri

1. Hava fritözleri

Hava fritözleri gün geçtikçe popüler olmaya başladı. Bu fritözler sadece bir çorba kaşığı yağ ile ve sıcak havayla yemek pişirir; bu da, tavada kızartılmış ürünlerden daha az yağ ve daha az kaloriye sahip olduğu anlamına gelir.

2. Çorba

2016 yılında bolca meyve suyu tüketilmişti. İnsanlar sebzelerden zevk almak için sağlıklı yollar aradıklarından, 2017'de çorba tariflerinde yüzde 306'lık bir artış kaydedildi.

3. Süper kahveler

MCT yağı,  kolajen peptidleri ve matcha gibi süper besinlerle karıştırılarak oluşturulmuş sağlıklı kahve tariflerinin %218 artış gösterdiği kaydedildi.

4. Fas esintili yemekler

4. Fas esintili yemekler

Kullanıcıların, Faslılarda daha çok bulunan kimyon, kişniş ve kakule dahil Kuzey Afrika baharatlarıyla yapılan yemekleri sabitleme (pinleme) davranışlarında %2,579'luk bir artış kaydedildi.

5. Bitki esaslı proteinler

5. Bitki esaslı proteinler

İnsanlar protein için mercimek, kenevir ve kino içeren et alternatiflerini arıyor. 'Bitki proteinleri' için %417 artış kaydedildi.

6. Sağlıklı atıştırmalıklar

6. Sağlıklı atıştırmalıklar

İnsanlar artık yağlı patates cipsleri yerine daha sağlıklı aperatifler peşinde. Örneğin çıtır bezelye için yapılan kayıtlar %273 artış gösterdi.

7. Kore çeşnisi

7. Kore çeşnisi

Gochujang (tatlı ve acılı biber salçası) gibi Kore çeşnileri her zamankinden daha popüler. 2017 yılında Kore çeşnisi %222 daha fazla kaydedildi.

8. Saf yağ

8. Saf yağ

insanlar laktoz içermeyen temizlenmiş tereyağıyla giderek daha fazla ilgileniyor. 'Ghee (saf yağ) ' için kaydedilme oranı %55 arttı.

9. Vejetaryen tatlılar

9. Vejetaryen tatlılar

Kullanıcılar bazı sebeplerle rekor sayıda et ve diğer hayvansal ürünlerden vazgeçiyorlar; bu nedenle 'vegan tatlıları' için yapılan kaydedilmenin %329 oranında artması sürpriz değil.

10. Alkolsüz kokteyller

10. Alkolsüz kokteyller

Alkol olmadan da favori kokteyllerinizi hazırlayabilirsiniz. Artık daha fazla kişi taze meyve ve bazı ürünlerle lezzetli bir içecek yapmakla ve  alkolsüz içki içmekle ilgileniyor. Bu alkolsüz kokteyller için yapılan kayıtlar %160 artış gösterdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
20
14
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

kesinlikle 1 i önermiyorum bsşlarda belkihoşunuza gider ama sonra gerçekten bozar. Ben kızartmayı yağlı yağlı yiyemiyorum diyorsanız illa dilimlediğiniz pata... Devamını Gör