Görüş Bildir
Haberler
2014'te Mutlaka İzlemeniz Gereken 8 Dram Filmi

2014'te Mutlaka İzlemeniz Gereken 8 Dram Filmi

aaaaaaaa
03.07.2014 - 14:36 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 16:48

1. Short Term 12

1. Short Term 12

Tek katlı bahçeli bir evden yarı çıplak koşarak kaçan bir yeniyetmeyle açılıyor film. Gözetim altında tutulması gereken, risk sınırındaki gençlerin bakıldığı bir merkezdeyiz. Duygusal ve fiziksel yaralarla yaşayan bu çocuklarla ilgilenen Grace ve Mason, aynı merkezde çalışan ve birlikte yaşayan iki sevgilidir. İşlerine ve birbirlerine tutkuyla bağlı olmalarının yanında, özel hayatlarında belli belirsiz bir gerginlik yaşıyorlar. Grace, bakımevine yeni gelen bir kız çocuğuyla bağ kurar. Onun hayatını normalleştirme çabasının kendi hayatına da dokunuyor olduğunu zamanla fark eder. Sıkıntılı geçmişi, onu öngöremediği bir geleceğe taşıyacaktır. Kısa Dönem 12, Amerika’nın en büyük bağımsız film festivallerinden birini bünyesinde barındıran SXSW’de, hem Jüri Büyük Ödülü’nü hem de İzleyici Ödülü’nü aldı.

IMDB Puanı:8.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. I am Divine

2. I am Divine

Ben Divine, Harris Glenn Milstead’in, nam-ı diğer Divine’ın, Baltimore’daki çok az bilinen ilk gençlik günlerinden kült bir süperstar oluşuna kadarki hayat hikâyesini anlatıyor. Evet, daha çok John Waters’ın filmlerinden tanıdığımız, birçoğumuzun kendisini dünyanın yaşayan en iğrenç insanı olarak bildiği Divine’ın ta kendisi! Canlandırdığı karakterler gibi hep marjinal bir kişiliğe sahip ama aynı zamanda yaptığı işi son derece ciddiye alan, inanılmaz bir profesyonellik ruhuna sahip bir anti-kahraman olan Divine… John Waters’ın anlatıcılığı, daha önce gün yüzüne çıkmamış görüntüler ve ailesinin röportajları eşliğinde onun hassas ve kırılgan dünyasını keşfediyoruz. Divine, olduğumuzu sandığımız kişiyle, gündelik hayatta oynadığımız roller arasındaki çizgileri ortadan kaldırabilmiş olması ile şüphesiz pop kültürün en önemli ikonlarından birisi.

IMDB Puanı: 7.7

3. Starred Up

3. Starred Up

Şiddete eğilimli genç Eric, henüz yaşını doldurmadan ıslahevinden alınarak yetişkinlerin karanlık dünyasına atılır. Gardiyanlara ve hapishanedeki diğer mahkumlara kendini kabul ettirmesi gerekirken bir yandan aynı hapishanedeki babasına kendini ispat etmenin peşindedir. Ömrünün büyük bir kısmını hapishanelerde geçiren Nev, yıllar süren ayrılığı hızla kapatmak için çabalamaktadır. Bu sırada Eric hapishanede katıldığı bir rehabilitasyon grubunda kurduğu ilişkiler sayesinde öfkesini yenebileceğini ve hayatta var olmanın farklı bir yolu olduğunu öğrenir. Ancak oğlunun yeni çevresinden hoşlanmayan Nev ile Eric bir kez daha karşı karşıya gelirler.

IMDB Puanı:7.8

4. Ben O Değilim

4. Ben O Değilim

Orta yaşlarını süren bekar Nihat bir hastanenin kantininde çalışmaktadır. Genç Ayşe ise aynı kantinde mesai arkadaşıdır. Bir akşam Ayşe, Nihat’ı evine akşam yemeğine davet eder. Nihat Ayşe’nin hapisteki kocası yüzünden etrafta dedikodu çıkacağından endişe etse de daveti kabul eder. Fakat evde gördüğü bir düğün fotoğrafı Nihat’ı alt üst edecektir zira Ayşe’nin kocası kendisine ikizi kadar çok benzemektedir. Bu garip ilişki Nihat’ın sıradan hayatında tahmin edemeyeceği değişikliklere yol açacaktır.  Tayfun Pirselimoğlu’nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Ercan Kesal ve Maryam Zaree paylaşıyor.

5. Her

5. Her

Yalnız yaşayan bir yazar, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için kurdurduğu sistemle sıradışı bir ilişki geliştirir. 1999'da Being John Malkovich filmiyle Oscar adaylığı olan çok yönlü sinemacı Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi, yalnızlık ve yaratıcılık sıkıntısı çeken bir yazarın komedi dolu öyküsünü anlatıyor.

IMDB Puanı: 8.1

6. Mahi va gorbeh

6. Mahi va gorbeh

Kamp kurmaya giden bir grup üniversite öğrencisi, yakınlarındaki bir lokantada “insan etinin” yiyecek olarak servis edildiğini öğrenir… Bildiğimiz bir korku filmi gibi başlayan öykü, aslında bir gerçek hikayeye dayanıyor. İran yapımı film tek planlık çekim tekniği ve gerçeklik algısıyla oynamasıyla fark yaratan bir yapım. Senarist ve yönetmen Shahram Mokri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Boyhood

7. Boyhood

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor. Richard Linklater'ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerini Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke paylaşıyor.

IMDB Puanı:8.9

8. Kış Uykusu

8. Kış Uykusu

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...  Türk sinemasının Cannes tescilli, bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği ve Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye'ye layık görülen son filmi olan Kış Uykusu'nun başrolünde Haluk Bilginer yer alırken kadroda kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak eşlik ediyor.   

IMDB Puanı:9.4

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın