Görüş Bildir
Haberler
20'li Yaşlarda Hayatını Sorgulayan Genç Yetişkilerin Mutlaka İzlemesi Gereken 20 Film

20'li Yaşlarda Hayatını Sorgulayan Genç Yetişkilerin Mutlaka İzlemesi Gereken 20 Film

Yirmili yaşlar, kim olduğumuzu, ne istediğimizi ve hayattan ne beklediğimizi anlamaya çalıştığımız bir dönem. Bu karmaşık dönemi anlamlandırmak bazen zor olabilir. İşte tam bu noktada sanat devreye giriyor. Hayatın en renkli ama bir o kadar da karmaşık yıllarını film perdesinde izlemek, belki de hissettiğiniz duyguları daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. 

Özenle oluşturduğumuz bu film listesi, içinde bulunduğunuz bu karmaşık dönemi keşfetmeniz, anlamanız ve hatta ilham almanız için sizi bekliyor. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. On the Beach at Night Alone, 2017

20. On the Beach at Night Alone, 2017

IMDb: 6.8 

Özet: Evli bir film yönetmeniyle yaşadığı ilişkinin ardından sarsılan aktris Young-hee, Hamburg'a kaçar. Ancak Kore'ye dönüp arkadaşlarıyla bir şeyler içmek için buluştuğunda, şaşırtıcı itiraflar ortaya çıkar. 

Oyuncular: Kim Min-hee, Young-hwa Seo, Jae-yeong Jeong 

Yönetmen: Hong Sang-soo

19. American Honey, 2016

19. American Honey, 2016

IMDb: 7.0 

Özet: ABD’nin yoksul kentlerinden birinde üvey kardeşleriyle yaşayan Star, bir minibüsün içinde ülkeyi gezip dergi satan gezgin bir ekiple tanışır. Başlarındaki Jake’e tutulunca, uyumsuzlarla dolu bu ekibe katılır. ABD’nin orta batısında, dansla ve ilk aşkın cazibesiyle dolu bir yolculuk başlar. 

Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough 

Yönetmen: Andrea Arnold

18. Shiva Baby, 2020

18. Shiva Baby, 2020

IMDb: 7.1 

Özet: Genç bir kız olan Danielle, sevdiği bir kişinin ölümünün ardından gerçekleştirilecek olan Yahudi ritüeli Shiva'ya katılmak için ailesinin yanına gider. Yolculuk sırasında evli bir adam olan Max ile tanışan Danielle, onunla para karşılığında ilişki yaşar. Ailesinin yanına gittiğinde tavırları ile aile üyelerinin tepkisi ile karşılaşan Danielle’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Max, karısı ve ağlayan bebeğiyle ortaya çıktığında bu özel günde beklenmeyen olaylar meydana gelir. 

Oyuncular: Rachel Sennott, Danny Deferrari, Fred Melamed 

Yönetmen: Emma Seligman

17. The Dreamers, 2003

17. The Dreamers, 2003

IMDb: 7.1 

Özet: Isabelle ve erkek kardeşi Theo, bohem aileleri tatilde olduğu için Paris'te yalnız kalmışlardır. Matthew isimli Amerikalı bir öğrenciyi evlerine davet ederler. Üçünün de ortak özelliği ise filmlere olan düşkünlükleridir. Zamanla, konukla aralarındaki ilişki tutkularının peşinden cinselliği tüm yönleriyle keşfedecekleri arzu dolu bir oyuna dönüşür. Dışarıda ise devrim sesini çoktan yükseltmeye başlamıştır. 

Oyuncular: Michael Pitt, Louis Garrel, Eva Green 

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

16. Punch-Drunk Love, 2002

16. Punch-Drunk Love, 2002

IMDb: 7.3 

Özet: Kadınlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan, günün birinde bir kadınla tanışır. Aralarında yavaş yavaş bir şeyler filizlenmeye başlar. 

Oyuncular: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman 

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Daisies, 1966

15. Daisies, 1966

IMDb: 7.3 

Özet: Film, her ikisi de Marie adlı, 17 yaşında iki özgür kızın hikâyesini anlatır. Kızların bir olay örgüsünden çok, unutulmaz bir edepsizlik sahneleri dizisi oluşturan çeşitli çılgınlıkları arasında, Chytilova'nın başını hükümetle belaya sokmasına yol açan birçok olay, çirkin yaşlı adamlara eğilim ve kaliteli yemeklerin ikram edildiği herkese açık bir parti bulunur.  

Oyuncular: Ivana Karbanova, Jitka Cerhova, Marie Ceskova 

Yönetmen: Vera Chytilova

14. Frances Ha, 2012

14. Frances Ha, 2012

IMDb: 7.4  

Özet: Frances, New York’ta yaşamaktadır ama aslında kendisine ait bir dairesi yoktur. Frances dans topluluğunda acemidir. Ama gerçek bir dansçı değildir. Frances’ın Sophie isimli bir arkadaşı vardır ama artık onunla konuşmamaktadır. Frances’in hayattan beklediği ve istediği çok şey vardır.  

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver  

Yönetmen: Noah Baumbach

13. All About Lily Chou-Chou, 2001

13. All About Lily Chou-Chou, 2001

IMDb: 7.5 

Özet: Yūichi Hasumi ve Shūsuke Hoshino adlı öğrencilerin sorunlu gençlik yıllarını anlatan filmde, Yūichi'nin hayali pop yıldızı Lily Chou-Chou'nun hülyalı ve soyut müziğine duyduğu aşkın arka planında ilişkilerinin değişen ve karmaşık güç dinamiklerini keşfediyor. 

Oyuncular: Hayato Ichihara, Shûgo Oshinari, Ayumi Ito 

Yönetmen: Shunji Iwai

12. Rebel Without a Cause, 1955

12. Rebel Without a Cause, 1955

IMDb: 7.6 

Özet: Ailesiyle birlikte Los Angeles’a taşınan on yedi yaşındaki Jim, öğrenimine Dawson Lisesi’nde devam edecektir. Çeşitli haylazlıkları ve sorunları bulunan bu asi genç, bir gün toplum içinde içki içme yasağını deldiği için polis tarafından tutuklanır. Genç çocuğun annesi, babası ve büyükannesi Jim’i kurtarmak için polis istasyonuna vardıklarında Jim’in ailesini yavaş yavaş tanımaya başlarız. Bu aile sık sık kavga ediyor, ortada suçlanan tek kişi Jim oluyordur. 

Oyuncular: James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo 

Yönetmen: Nicholas Ray

11. Dazed and Confused, 1993

11. Dazed and Confused, 1993

IMDb: 7.6 

Özet: Yıl 1976, yer Teksas'ın küçük bir kasabası; okulun son gününde herkes eğlenmek istiyor. İçki ve uyuşturucu dolu bir gecenin öyküsü. 

Oyuncular: Jason London, Wiley Wiggins, Matthew McConaughey 

Yönetmen: Richard Linklater

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Double Life of Véronique, 1991

10. The Double Life of Véronique, 1991

IMDb: 7.7 

Özet: Veronika Polonya'da yaşamaktadır, Veronique ise Paris'te. Birbirinden haberleri bile olmayan bu iki insan, bir şekilde birbirlerinin hayatlarını etkileyeceklerdir.  

Oyuncular: Irène Jacob, Wladyslaw Kowalski, Halina Gryglaszewska 

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

9. Lost in Translation, 2003

9. Lost in Translation, 2003

IMDb: 7.7   

Özet: Orta yaşı çoktan geçmiş, evli ve çocuklu Amerikalı aktör Bob, bir reklam çekimi için Japonya’ya gelir. Tokyo’da kaldığı otelde bir başka Amerikalı ile fotoğrafçı kocasının peşinden buraya gelmiş olan sevimli ama ciddi Charlotte ile tanışır. Dillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir Tokyo hafta sonunda birdenbire yakınlaşırlar.   

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi   

Yönetmen: Sofia Coppola

8. 3 Women, 1977

8. 3 Women, 1977

IMDb: 7.7 

Özet: Memleketi Texas'tan henüz gelmiş olan Pinky Rose, Güney Kaliforniya'nın çöller bölgesinin sıcak su kaplıcalarıyla tanınan bir kasabasının yaşlılara hizmet veren tedavi merkezinde işe başlar. Bu utangaç ve çocuksu görünümlü kızı yine kendisi gibi Texaslı olan daha kıdemli bir çalışan Millie Lammoreaux eğitecektir. Kısa bir süre sonra da Pinky ekonomik nedenlerle Millie'nin yanına taşınır ve kirayı paylaşmaya başlarlar.  

Oyuncular: Shelley Duvall, Sissy Spacek, Janice Rule 

Yönetmen: Robert Altman

7. The Worst Person in the World, 2021

7. The Worst Person in the World, 2021

IMDb: 7.8 

Özet: Julie, hangi mesleği seçeceğine karar veremeyen, ne çeşit bir erkekle mutlu olacağından emin olamayan enerjik bir genç kadındır. Özgür yaşamaya inancı onu hayatını paylaşmaya karar verdiği erkeklerle kolayca ilişki kurmaya yöneltir. Ama Julie eski ilişkilerin tamamen geçmişte kalmadığını, geleceğe de gölgelerini düşürebileceğini hesaba katmamıştır. 

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum 

Yönetmen: Joachim Trier

6. Au Hasard Balthazar, 1966

6. Au Hasard Balthazar, 1966

IMDb: 7.8 

Özet: Kırsal hayatta geçen bir çocukluktan büyümeye uzanan, kendisine kötü davranılmış, sırtına yük konulmuş bir hayvan, bir eşek olan Balthazar’ın hayat ve ölüm günlükleri. Bir eşeğin gözünden insanın zalimliği, adaletsizliği ve acı çektirme huyu üzerine tarafsız bir bakış. 

Oyuncular: Anne Wiazemsky, Walter Green, François Lafarge 

Yönetmen: Robert Bresson

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Perks of Being a Wallflower, 2012

5. The Perks of Being a Wallflower, 2012

IMDb: 7.9 

Özet: Duygusal ve utangaç olan Charlie, bir yandan değişen çevresini gözlemlerken bir yandan da en iyi arkadaşı Michael'ın yakın zamandaki intiharıyla uğraşmaktadır. İngilizce öğretmeni Bill, ona okuması için fazladan kitaplar vererek hayata katılmayı öğretmeye çalışır ve Bill'in çabaları Charlie'nin deneyimleriyle açığa çıkacaktır.  

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller 

Yönetmen: Stephen Chbosky

4. Black Swan, 2010

4. Black Swan, 2010

IMDb: 8.0 

Özet: Kendini işine adamış bir dansçı, Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' yapımında başrolü kazandıktan sonra akıl sağlığını korumakta zorlanır. 

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel 

Yönetmen: Darren Aronofsky

3. La La Land, 2016

3. La La Land, 2016

IMDb: 8.0  

Özet: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian Wilder geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır.  

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt  

Yönetmen: Damien Chazelle

2. Before Sunrise, 1995

2. Before Sunrise, 1995

IMDb: 8.1  

Özet: Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine ile Amerikalı Jesse, Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar. 

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert 

Yönetmen: Richard Linklater

1. Amélie, 2001

1. Amélie, 2001

IMDb: 8.3 

Özet: Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir.  

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus 

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın