Görüş Bildir
Haberler
YKS
2. Ek Tercih Üniversite Kontenjanları Ve Taban Puanları Belirlendi! 2. Ek Tercih Ne Zaman Bitiyor?

2. Ek Tercih Üniversite Kontenjanları Ve Taban Puanları Belirlendi! 2. Ek Tercih Ne Zaman Bitiyor?

Sunay Korkmaz
16.10.2021 - 15:52

2. ek tercih kılavuzu yayınlanmasıyla 140 puan alanlar ve 170 puanlar için yerleştirme süreci başladı. YKS 2. ek tercih süreci 18 Ekim'de sona erecek. Kılavuzun yayınlanmasıyla birlikte üniversite kontenjanları ve taban puanları belirlendi. Peki, 2. ek tercih ne zaman bitiyor? İşte 2. ek tercih hakkında merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacak. ÖSYM tercih yapma hakkı bulunan öğrenciler için 2. ek tercih işlemlerinin bugün itibariyle başlayacağını duyurdu. Adaylar sonuç belgesine ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek. işte 2. ek tercihler ile ilgili detaylar

YKS 2. Ek Tercih Başlıyor

ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan 13 Ekim günü yapılan açıklama şu şekilde;

“Değerli adaylarımız,

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız.

Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.”

2. EK TERCİH BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2. Ek Yerleştirme Puanları Sonuç Belgesinde

YKS 2. Ek Yerleştirme Puanları Sonuç Belgesinde

2021 YKS sonuçlarına göre TYT puanı 140-150 aralığında olan adayların OBP’leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların OBP’leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtıldı.

YKS SONUÇ BELGESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

140 Puanlı İkinci Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi Nasıl Sorgulanır?

140 Puanlı İkinci Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, sonuç belgelerine ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci Ek Tercih Kimler Yapabilecek?

İkinci Ek Tercih Kimler Yapabilecek?

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olan adaylar; merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerinden sonuç belgelerinde, ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırası yer almamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın