Görüş Bildir
Haberler
2.4 Milyon Dolarlık Dünyanın En Pahalı Köpeği: Tibet Mastifi

2.4 Milyon Dolarlık Dünyanın En Pahalı Köpeği: Tibet Mastifi

ilgincbirbilgi.com
01.10.2014 - 20:15 Son Güncelleme: 01.10.2014 - 20:18

Çin'de, Tibet Mastifi cinsi 80 kiloluk 'Hong Dong' adlı köpek, 2.4 milyon TL satılarak, dünyanın en pahalı köpeği oldu.

Çin'de, Tibet Mastifi cinsi 80 kiloluk 'Hong Dong' adlı köpek, 2.4 milyon TL satılarak, dünyanın en pahalı köpeği oldu.

Çin'de Lu Liang adlı yetiştiriciye ait olan 'Hong Dong' adlı Tibet Mastifi cinsi köpek 945 bin sterline (2.4 milyon TL) satıldı.

ÖZEL BİR DİYETLE BESLENİYOR

11 aylık kızıl renkteki köpeğin şimdiden 90 santimi aşan bir omuz yüksekliğine ve 80 kilo ağırlığa ulaştığını belirten Lu, köpeğinin tavuk ve biftekten oluşan özel bir diyetle beslendiğini, bu nedenle satış fiyatının makul olduğunu söyledi.

Yüzlerce yıldır Tibet Platosu'nda yaşayan Tibet Mastifileri, dünyanın en eski köpek türleri arasında yer alıyor. Son yıllarda Çinli zenginler arasında, safkan bir Çin türü olduğu gerekçesiyle yoğun ilgi gören Tibet Mastifilerinin yavruları yüz binlerce sterline alıcı buluyor. Bundan önce dünyanın en pahalı köpeği unvanı da, 2009 yılında 378 bin sterline alıcı bulan başka bir Tibet Mastifi'nin olmuştu.

Tibet Mastifi cinsi köpekler, iri yapılı, kemik yapısı güçlü, sakin yapılarına rağmen yeri geldiğinde saldırgan mizaçlı ve güçlü bir iradeye sahiptirler. Aslında Tibet Mastifi başarılı bir çoban köpeğidir, sürüye yaklaşan kurtlara karşı amansız davranır. Davranışı önceden kestirilemez ve çok zor eğitilir.

Tibet Mastif’leri daha 2,5 aylıkken 15 kilo olmaktadırlar ve bu köpeklerin diğer köpek cinslerinin atası ve kralı olduğu belirtilmektedir. Büyüdükleri zaman kusursuz vücutları ve heybetli duruşları ile hep ön planda olmaktadırlar. Tibet Mastif cinsi köpeklerin diğer köpek cinsleri içinde en zeki cins oldukları da bilinir. Oldukça dayanıklı ve güçlü olan bu türün erkeklerinde boy uzunlukları 83 cm e kadar ulaşabilmektedir.

Eğer bir Tibet Mastif cinsi köpeğiniz varsa diğer köpek sahiplerini göre çok çok ön planda olacağınızdan emin olabilirsiniz. Artık Avrupa ve ABD’de en çok bu tür köpekler yetiştirilmektedir ve çok pahalı fiyatlara satılmaktadırlar. Meraklısı bulunduğunda bir Tibet Mastif’i bir milyon dolara bile alıcı bulabilmektedir.

Haberin tamamı, Dünyanın en pahalı köpeği Tibet Mastifi hakkında bilgi ve fotoğraflar için : Dünyanın en pahalı köpeği

Kaynak: http://www.ilgincbirbilgi.com/hayvanl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
72
57
32
31
30
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın