Görüş Bildir
Haberler
130 ve Üzeri IQ'luların İzlemekten Keyif Alacakları Kafa Yakan 10 Film

130 ve Üzeri IQ'luların İzlemekten Keyif Alacakları Kafa Yakan 10 Film

Romantik komedi, aksiyon, ağlatmalı dram filmleri izleyenler dışında; filmi izlerken karakterlerle birlikte bulmaca çözer gibi gizemi çözmeye çalışanlardansınız bu filmler tam size göre. Sayılar, şifreler, semboller, gizemler çözülmeyi bekler...

Zihniyle barışık olanların, IQ'su 130'un üzerinde olanların tek seferde anlayabileceği türden filmler!

Not: Sıralama IMDb puanına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Transcendence / Evrim (2014)

37.media.tumblr.com

IMDb: 6.3

Dr. Will Caster, yaptığı çalışmalar ile bir bilge, insandan daha üstün bir süper bilgisayar yapmaya girişir. İnsan beyninden daha üstün bir bilgisayar yaratılmasını istemeyen radikal bir grubun saldırısına uğrayacaktır.

9. Primer / Kapsül (2004)

onedio.com

IMDb: 7.0

Yetenekli iki genç mühendis, bir garajda yürüttükleri deneyler sırasında kazara müthiş bir keşifte bulunurlar. Üzerinde çalıştıkları proje, onları zamanda geriye doğru yolculuğa çıkarabilmektedir.

8. Deja Vu (2006)

www.awn.com

IMDB: 7.0

Biriyle yeni tanıştığınızda sanki onu yollardır tanıyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Veya herhangi bir yere ilk defa gittiğiniz halde sanki orada daha önce bulunmuş gibi hissedersiniz. Peki, ya bu tuhaf ve tüyler ürpertici duygu aslında geçmişten gönderilen bir uyarıysa… Veya bilinmeyen geleceğe dair ipuçlarını barındırıyorsa...

7. Coherence / Paralel Evren (2013)

taylorholmes.com

IMDb: 7.2

Alacakaranlık Kuşağı’ndan esinlenen Parelel Evren insanı saran, düşük bütçeli, doğaçlamaya dayanan, senaryosuz bir bilimkurgu.

6. The Fountain / Kaynak (2007)

i.imgur.com

IMDb: 7.3

The Fountain, üç farklı zaman biriminde, bir adamın sevdiği kadını kurtarmak için başından geçen bin yıllık serüveni konu almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Contact / Mesaj (1997)

media.giphy.com

IMDb: 7.4

Astronom Dr. Arroway, Bir gece Vega yıldızından gelen bir sinyal keşfeder. Bu bir truva atı mıdır? Yoksa başka gezegen ve galaksilere seyahatin yolunu açan bir makine midir? Bunu öğrenmek için Amerikan Hükümeti makineyi yapmaya karar verir.

4. Lost Highway / Kayıp Otoban (1997)

media.giphy.com

IMDb: 7.6

David Lynch'in bu kült filmi için fazla açıklama yapmaya gerek yok. İzleyin ve kafayı yakın.

3. Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında (2014)

cdn.sheknows.com

IMDb: 7.9

İnsanlık, Mimics olarak bilinen bir uzaylı ırkı ile savaş halindedir ve Çavuş Bill Cage'in (Tom Cruise) dünya’daki en iyi Mimic avcısı olan Özel Güçler savaşçısı Rita Vrataski (Emily Blunt) de yanındadır. Cage ve Rita uzaylılara karşı savaş verirken, savaşı tekrarlayan herkes, uzaylı saldırganları ekarte etmek ve Dünya’yı kurtarmanın anahtarını bulma fırsatı haline gelmektedir.

2. Mullholland Dr. / Mullholland Çıkmazı (2001)

38.media.tumblr.com

IMDb: 8.0

Mulholland Çıkmazı, yönetmenliğini ve senaristliğini yine David Lynch'in üstlendiği 2001 ABD-Fransa yapımı psikolojik gerilim türündeki film. Kara film ve sürrealizmden ögeler sunan filmin başrollerinde Naomi Watts, Laura Elena Harring ve Justin Theroux yer alıyor. Hikâye, ilgisiz gibi görünen fakat birbirleriyle bağlantılı vinyetler, çeşitli sürreal sahne ve imgeler içeriyor.

1. Baraka (1992)

i.imgur.com

IMDb: 8.6

Baraka''da konuşma yok, 'Baraka'da standart bir olay örgüsü yok. Sadece büyük metropollerin ve mistik doğu'nun gizemli resimleri var. 

Binbir türlü sinemasal atraksiyonla kotarılan ve sürekli çalan müzik eşliğinde seyirciye sunulan 'Baraka', bizleri kimi zaman Japonya'nın kalabalık yerleşim birimlerindeki kargaşaya ortak ediyor, kimi zamansa sufi törenlerine götürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın