Görüş Bildir
Haberler
117 Dokunulmazlık Dosyası Savcılıkta

117 Dokunulmazlık Dosyası Savcılıkta

ATKN
10.06.2016 - 12:17 Son Güncelleme: 10.06.2016 - 15:20

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinin Erdoğan tarafından onaylanması ve yürürlüğe girmesinin ardından 152 milletvekili için yargı yolunun açıldığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 117 dokunulmazlık dosyasının savcılıklara gönderildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından ilk açıklamayı katıldığı bir televizyon programında yaptı.

152 vekile yargı yolu açıldığını söyleyen Bozdağ, 'Dün 117 dokunulmazlık dosyasını Adalet Bakanlığı'ndan ilgili savcılıklara gönderdik. Meclis'ten gönderilecek dosyalar da bize geldikten sonra savcılıklara intikal ettirilecektir. Savcılıklar, dosyalar kendilerine geldikten sonra onlarla ilgili soruşturmaları kaldığı yerden devam ettireceklerdir.' dedi.

Erdoğan onaylamıştı

Erdoğan onaylamıştı

Dokunulmazlıkların geçici olarak kaldırılmasına ilişkin düzenleme, 20 Mayıs'ta TBMM'deki ikinci tur oylamada referanduma gerek bırakmayan çoğunlukla kabul edilmiş, 24 Mayıs'ta ise onaylanmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran Salı akşamı Anayasa değişikliğini onaylamıştı. Daha sonra ise ilgili değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

En fazla vekil CHP'de, en fazla dosya HDP'lilerde

En fazla vekil CHP'de, en fazla dosya HDP'lilerde
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • HDP’li 55 milletvekilinin 511

  • CHP’li 57 milletvekilinin 211

  • AK Partili 29 milletvekilinin 50

  • MHP’li 10 milletvekilinin ise 23 dosyası bulunuyor. 

Ayrıca, bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka’nın 5 dosyası var.

Ajanslar ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
19
14
14
6
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kedili

ohh beee sonunda terör yandaşı chp ve hdp'li itler yargılanacak ya içime su serpildi :)

cimbombom

@kedili, Google arama motoruna "terör yandaşı CHP" yazdığımda 280.000 arama sonucu, "terör yandaşı AKP" yazdığımda ise 425.000 arama sonucu çıktı. Bilgine!

kemal leblebi

ALLAH AŞKINA BİRKAÇIMIZI TUTUKLAYIN DA GÖRÜN EBENİZİN ÖREKESİNİ:) http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/548776/_HDP_yuzde_15_e_cikar_.html

asdfgh

bıktım senin gibi kürtlerden de.pkk partisine oy veren hepinizin ellerinde şehidimizin kanı olacak.pis kürtçüler.valla defolup gitseniz keşke.türk meclisinde... Devamını Gör

Erhan Armada Ozsoy

bütün vekillerin kaldırın nie ayrıştırma yapıyorsunuz!!!