Görüş Bildir
Haberler
101 Yaşındaki Nepalli Enkazdan Sağ Çıkarıldı

101 Yaşındaki Nepalli Enkazdan Sağ Çıkarıldı

ATKN
04.05.2015 - 10:24 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 12:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nepal’de 25 Nisan’da meydana gelen 7.9’luk deprem sonrası hayatını kaybedenlerin sayısının 7 bini aştığı bildirilirken, 101 yaşındaki bir adam, depremden günler sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

Nepal’de 7.9'luk depremin yol açtığı enkazdan sağ çıkarma umudu kalmadığı yönündeki açıklamaların hemen ardından umut verici bir gelişme yaşandı.

Depreme evinde yakalanan 101 yaşındaki Funçu Tamang cumartesi enkazdan çıkarıldı ve helikopterle hastaneye sevk edildi. Yaşlı adamın yalnızca ayak bileği ve ellerinde hafif yaralar olduğu belirtildi.

Bu arada Sindhupalçowk bölgesinde de 3 kişi sağ kurtarıldı.

Ölü sayısı artıyor

Ölü sayısı artıyor

101 yaşındaki depremzedenin kurtarılması, Nepal'in son bir haftadır aldığı ender iyi haberlerden birisi oldu.

Hükümetin açıkladığı son verilere göre ölü sayısının 7 bini aştığı depremde toplam can kaybının çok daha yüksek olabileceği uyarıları yapılıyor.

Maliye Bakanı Ram Sharan Mahat, arama-kurtarma ekiplerinin dağlık bölgelere ulaşmasıyla birlikte ölü sayısında hızlı bir artış gözlenebileceğini söyledi.

'Evlerin büyük kısmının yıkıldığını bildiğimiz, ancak bir türlü ulaşamadığımız çok sayıda köy ve kasaba bulunuyor ' diyen Maliye Bakanı, artçı şokların da hala devam ettiğini belirtti.

Deprem nedeniyle Nepal'in başkenti Katmandu'da da aralarında hastane, okul ve kamu binalarının da bulunduğu çok sayıda bina ya tamamen yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelmiş durumda.

ABD uçakları Nepal'e ulaştı

ABD hava kuvvetlerine ait bir adet C 17 tipi kargo uçağı ve dikine havalanma özelliğine sahip dört Osprey uçağı Katmandu'ya ulaştı.

Uçakların özellikle hâlâ ulaşılamayan yerleşim yerlerine erişim sağlaması bekleniyor.

Sputnik TürkiyeBBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0